Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du produktionstekniker

Hur blir man produktionstekniker?

Produktionstekniker – Hitta utbildning på:

Industri  Teknik  Gymnasieingenjör – design 

Gymnasieingenjör – produktionsteknik

Hur blir man Produktionstekniker på gymnasiet?

För att bli produktionstekniker kan man läsa till gymnasieingenjör, välj mellan design och produktutveckling samt informationsteknik. På industritekniska programmet får du en bred kunskap om industrin och kommer att få en bra grundutbildning för en framtida karriär som produktionstekniker.

Vad gör en Produktionstekniker?

Som produktionstekniker kommer du att jobba med industriell produktion inom trä- och verkstadsindustrin, livsmedelsindustrin och även med medicinsk teknik. Du kommer att vara den person som effektiviserar processer och ser till att alla har den information som de behöver. Du kommer att fatta beslut om inköp av maskiner och utrustning samt att räkna på hur mycket pengar en viss investering kommer att ge. Som produktionstekniker kommer du att ha kontakt med många olika människor i produktionsprocessen.

Framtidsutsikter för Produktionstekniker

Det finns tyvärr inte en prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.

Källa: Arbetsförmedlingen


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Tekniskt arbete
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö



Senast uppdaterad: 05 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-02-27

Så blir du arkitekt

Arkitekt – Hitta utbildning på: Natur   Teknik För att kunna arbeta som arkitekt krävs en tre- till femårig utbildning på arkitektprogrammet vid högskola eller universitet, och för att kunna studera till arkitekt krävs det att du har Grundläggande behörighet, Matematik C, Naturkunskap B och Samhällskunskap A, alternativt Matematik 3b/3c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-10

Så blir du maskiningenjör

Maskiningenjör – Hitta utbildning på: Natur  Teknik För dig som vill bli maskiningenjör efter gymnasiet är det bra att välja ett högskoleförberedande gymnasieprogram,  framförallt naturvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet. För att kunna läsa vidare till maskiningenjör efter gymnasiet krävs det nämligen en eftergymnasial utbildning på högre nivå.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-27

Så blir du GIS-ingenjör

GIS-ingenjör – Hitta utbildning på: Natur  Teknik Vill du bli GIS-ingenjör så är det ett bra val att läsa Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet på gymnasiet. Efter gymnasiet får du sedan söka in till utbildningen till GIS-ingenjör som finns inom högskola/universitet. Det finns bland annat en GIS-ingenjörsutbildning, men även Lantmätarprogrammet är en möjlig utbildningsväg.
Läs mer