Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruk.se

Naturbruk.seNaturbruk.seAvdelare

LÄS OM NATURBRUK.SE - JOBB I BRANSCHEN -

UTBILDNINGAR

Avdelare

Satsa på en framtid inom naturbruk!

Naturbruksprogrammet är den rätta utbildningen för dig som gillar djur, natur, odling och teknik. Det är ett bra val för dig som gillar att plugga men vill varva lektionstiden med praktiskt arbete. Många av eleverna föredrar att ha lektioner såväl inne som utomhus.

Finns det jobb?

Inom naturbruket, eller det som kallas gröna näringen, finns det ett hundratal olika yrken som har anknytning till naturbruksprogrammet – i dessa yrken är det djur, odling, skog, teknik och sist men inte minst mat som är huvudfokus.

Näringen är i stort behov av arbetskraft och det är viktigt att komma ihåg att naturbruk inte enbart handlar om yrken inom skog, jord, djur och trädgård utan även inom matförädling i livsmedelsbranschen och miljöfrågor. Det finns jobb inom forskning, statliga verk, rådgivningsföretag inom produktion och ekonomi, intresseorganisationer med flera. Här kan du läsa mer specifikt om några av de yrken som finns inom naturbruk

Var finns skolorna?

Naturbruksskolornas Förening har mer än 50 skolor som medlemmar, och samverkar med olika aktörer inom den gröna näringen och med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. På Naturbruk.se finns alla skolor samlade som är medlemmar i Naturbruksskolornas Förening och som erbjuder naturbruksprogrammet och vuxenutbildningar. Många skolor ligger på landsbygden och har därför internatboende för elever som bor långväga ifrån.

Se vilka yrken som finns inom Naturbruk

Avdelare

Läs mer om Jobb inom naturbruk här

Läs mer om Utbildningar för dig som vill jobba inom naturbruk här

Avdelare

Kolla in Naturbruk.se på Facebook:

MYN på Facebook

Avdelare

Kontakt:

Naturbruk.se

Avdelare

Senast uppdaterad: 19 okt 2017