Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du en influencer

Så blir du en influencer

Hur blir man Influencer på gymnasiet?

För att bli influencer behöver du kunna jobba med att redigera bilder, skriva texter och ha koll på hur mediabranschen fungerar. På samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation kommer du att få lära dig att hantera text och bild, lära dig bildbehandlingsprogram som Photoshop och InDesign och hur man skriver för en specifik målgrupp.

Vad gör en Influencer?

Som influencer kommer du att jobba med att dokumentera ditt liv och publicera det på tex din blogg eller din egen YouTube-kanal. Tanken är att du ska inspirera och motivera andra med dina inlägg. Om du har ett speciellt intresse som konst, musik eller matlagning kan du lägga upp bilder och videofilmer på detta men även andra händelser ifrån din vardag.

Influencer tjänar pengar precis som vilket annat jobb som helst. Ofta genom att andra företag marknadsför sig på deras kanaler för att nå ut till deras målgrupp.
Tanken är att du som influencer ska påverka andra genom dina inlägg. När kändisar gör reklam för kända varumärken är dessa också influencers. Så en influencer kan jobba på väldigt många olika sätt men strävar alltid efter att påverka och influera sin omgivning.

Framtidsutsikter för Influencer

Det finns tyvärr inte en prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.

Källa: Arbetsförmedlingen


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kultur, media och design
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 21 nov 2018

Hitta ditt drömyrke