Visa gymnasium.se som: Mobil

FU - Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Avdelare

LÄS OM FU - JOBB I BRANSCHEN - UTBILDNINGARREPORTAGE

Avdelare

Fastighetsbranschen behöver dig!

Fastighetsbranschen behöver dig!

För att utföra alla de uppgifter som har med skötsel och drift av fastigheter att göra, behövs det kompetenta och välutbildade människor av olika slag. Inom 10 år behöver vår bransch över 15 000 nya medarbetare som vill trivas och utvecklas med oss. Inom fastighetsbranschen kan du arbeta som exempelvis fastighetsskötare-, -värd, -tekniker, -ingenjör och -förvaltare. Allra störst brist råder det idag på fastighetsingenjörer och -förvaltare.

Fastighetsbranschen behöver dig som är social och som gillar att träffa människor i olika sammanhang. Här behövs också du som är händig och som tycker om varierande arbetsuppgifter och problemlösning. Du som är tekniskt intresserad och som gillar att förstå invecklade system och program. Du som gillar att vara med och påverka, planera och genomföra. Du som är intresserad av ekonomi, juridik och affärsutveckling. I fastighetsbranschen behövs helt enkelt en blandning av kompetenser och personliga egenskaper.

Läs mer om vilka yrken som finns

Många karriärvägar!

Många karrärvägar

En möjlighet till jobb i fastighetsbranschen direkt efter gymnasiet är att läsa VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet. Efter att ha gått denna gymnasieutbildning har du examen för att jobba som fastighetsskötare, fastighetstekniker eller fastighetsvärd.

För att börja jobba i fastighetsbranschen kan du också läsa El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Teknikprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Du kan också som vuxen läsa till våra yrkesroller på Yrkeshögskolan eller på högskola/universitet. Det finns dessutom många utvecklingsmöjligheter när du väl har börjat jobba i fastighetsbranschen eftersom många stora företag är verksamma här som du kan utvecklas inom.

Se vilka utbildningar det finns

I videon här ovanför får du lära dig mer om fastighetsbranschens olika yrkesroller.

Fastighetsbranschens yrkesroller

Är du nyfiken på ett jobb i fastighetsbranschen? Vill du veta mer om de yrkesroller som finns inom vår bransch och vilka arbetsuppgifter dessa har? I så fall är det här filmen för dig! Här får du följa med en fastighetsskötare, -värd, -tekniker, -ingenjör och -förvaltare till deras arbetsplatser och höra när de berätta om sina arbeten. Vill du veta mer om en av rollerna kan du se längre filmer om varje yrkesroll på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnds hemsida under fliken Fastighetsbranschen.

Läs om yrken i fastighetsbranschen

Avdelare

Kolla in broschyr om utbildningsvägar här

Avdelare

Fastighet – Socialt jobb med varierade arbetsuppgifter

Fastighet – Socialt jobb med varierade arbetsuppgifter

"Bland det bästa med att jobba inom fastighetsbranschen är att arbetet är så varierat", säger Oscar.

"Vi har riktigt roligt i skolan", säger Philip.

Läs mer i det här reportaget om vad Oscar och Philip som båda har valt VVS- och fastighetsprogrammet tycker om sin utbildning och bransch.

Avdelare

Kontakt:

FU - Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd
Sveavägen 31, 5 tr
111 34 Stockholm

info@fastun.se 

Tel: 08-56480650

FUs hemsida

Avdelare

Senast uppdaterad: 03 okt 2019