Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du fotterapeut

Så blir du fotterapeut

Hur blir man Fotterapeut på gymnasiet?

Som fotteurapeut kommer du att få jobba inom hälso- och sjukvården, därför är vård- och omsorgsprogrammet en bra start på din karriär. Där kommer du att få en bred kompetens och lära dig bland annat hur man bemöter människor i behov av vård. Som egenföretagare är det bra att ha kunskap om entreprenörskap, marknadsföring och ekonomi. För att få grundläggande kunskap i dessa ämnen kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi. 

Vad gör en Fotterapeut?

Som fotteurapeut kommer du att få arbeta med att ta hand om-och behandla fötter. En del av dina kunder kommer att behöva råd och behandling för olika fotbesvär, medan andra kommer i förebyggande syfte och gör behandlingar för välbefinnandet. De flesta fotterapeuter är egenföretagare och jobbar inom hälso- och sjukvården på kommunen eller landstinget. Du kommer att få behandla flera patienter som har fotbesvär orakat av bland annat diabetes, psoriasis, hjärt- och kärlsjukdomar och personer med funktionsnedsättning.

Framtidsutsikter för Fotterapeut

Arbetsförmedlingen mäter att marknaden för fotteurapeuter kommer att vara i balans de närmste åren, ungefär lika många arbetssökande som det finns jobb.

Källa: Arbetsförmedlingen

Lönestatistik för Fotterapeuter

27 400 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2017


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 24 sep 2018