Så blir du fotterapeut

Vill du arbeta som fotterapeut? Vad gör en fotterapuet egentligen? Vad har man för lön som fotterapeut? Här kan du läsa mer om yrket och hur du ska välja i gymnasiet.

Fotterapuet - hitta din utbildning här: 

Våd- och omsorgsprogrammet

Hur blir man Fotterapeut på gymnasiet?

Som fotteurapeut kommer du att få jobba inom hälso- och sjukvården, därför är vård- och omsorgsprogrammet en bra start på din karriär. Där kommer du att få en bred kompetens och lära dig bland annat hur man bemöter människor i behov av vård. Som egenföretagare är det bra att ha kunskap om entreprenörskap, marknadsföring och ekonomi. 

Vad gör en Fotterapeut?

Som fotteurapeut kommer du att få arbeta med att ta hand om-och behandla fötter. En del av dina kunder kommer att behöva råd och behandling för olika fotbesvär, medan andra kommer i förebyggande syfte och gör behandlingar för välbefinnandet. De flesta fotterapeuter är egenföretagare och jobbar inom hälso- och sjukvården på kommunen eller landstinget. Du kommer att få behandla flera patienter som har fotbesvär orakat av bland annat diabetes, psoriasis, hjärt- och kärlsjukdomar och personer med funktionsnedsättning.

Framtidsutsikter för Fotterapeut

Arbetsförmedlingen saknar en långsiktig prognos för yrket. 

Källa: Arbetsförmedlingen

Lönestatistik för Fotterapeuter

24 900 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2020


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Annonser