VVS-college
05 okt 2021

VVS-college – ger dig mer än en utbildning

Vi tycker utbildning är viktigt. Det är rätt självklart, den kunskap som eleverna får i skolan tar de med sig ut i arbetslivet. Utbildningen i skolan ska ge eleverna en bra och trygg grund att stå på inför den fortsatta utbildningen på ett företag. Därför kvalitetssäkrar vi skolor som erbjuder utbildning inom VVS, de får kalla sig VVS-college.

VVS-college har lärare med rätt kunskap, bra lokaler för undervisning, rätt verktyg och material, schyssta elevutrymmen och koll på arbetsmiljön. Dessutom ser de till att du får rätt kunskap och det som företagen vill att du ska kunna när du tar studenten. Ett VVS-college förbereder dig för arbetslivet efter skolan.

Varje år kollar vi att skolan faktiskt levererar det de säger. Vi kollar om eleverna är nöjda – och det är de. Över 90% är nöjda med sin utbildning och skola. Vi kollar även elevernas kunskapsnivå innan de går ut på APL (praktik) och när de är klara med sin utbildning.

Dessutom gör eleverna ett gymnasiearbete som testar deras kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Det arbetet bedöms av folk från branschen, de som varje dag arbetar med VVS ute i verkligheten och som har koll på vad som funkar.

Lista på skolor som är VVS-college hittar du på VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida


VVS-Branschens Yrkesnämnd är en samarbetsorganisation mellan arbetsgivarna och arbetstagarna. Vi arbetar med utbildning och certifiering inom VVS-branschen. Kolla in vår Instagram eller hemsida!


    Yrkesguidens startsida

Senast uppdaterad: 05 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Jobba i fastighetsbranschen

Utbildningar Yrken Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter. Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla oss som arbetar med fastigheterna på olika sätt. Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-08

Välj en certifierad handelsutbildning!

Det är viktigt att gymnasiet ger den kompetens som behövs för att börja arbeta i det yrke som utbildningen är inriktad på. För att kvalitetssäkra har Handelsrådet har tagit fram en certifiering av gymnasiala handelsutbildningar. Certifieringen visar att utbildningen lever upp till de kriterier som branschens parter har satt upp och ger den kompetens som behövs för att börja en karriär i handeln.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-05

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Transportbranschen befinner sig mitt i ett teknikskifte som innebär nya spännande utmaningar och möjligheter att få arbeta med ny teknik, med varierade arbetsuppgifter och i moderna arbetsmiljöer. Eftersom branschen har ett stort rekryteringsbehov är det lätt att få jobb och dessutom finns goda möjligheter till karriär och kompetensutveckling. Är du nyfiken på att utbilda dig till att jobba inom ...
Läs mer