Så blir du Projektingenjör inom järnväg

Projektingenjör

Vill du arbeta inom teknik och järnväg?

Intresserar inköp, tidsplanering och ekonomistyrning dig? Då är projektingenjör inom järnväg något för dig!

Hur blir man Projektingenjör inom järnväg?

Projektingenjören har oftast en byggteknisk utbildning från universitet eller högskola. Högskoleexamen ska vara på minst 180 högskolepoäng med teknisk inriktning.

Grundläggande program finns på gymnasiets Teknikprogrammet.

Arbetslivserfarenhet som arbetsledare är meriterande för att bli projektingenjör.

Vad gör en Projektingenjör inom järnväg?

Som projektingenjör agerar och arbetar du som stöd till projektledare, specialister och olika förvaltningsledare. Du har en central roll i olika uppdrag och projekt samt stöttar genom teknisk förvaltning, uppföljning, ekonomi och planering.
Projektingenjören sitter på den tekniska kompetensen som behövs vid givna projekt och ger förslag på beslut om åtgärder, handlingsalternativ och användning av resurser inom projektet.

Som projektingenjör har du ansvar för att tillsammans med projektchefen och produktionschefen säkerställa att projektet är lönsamt med hög produktivitet och god kvalitet.

I din roll har du stort kundfokus vilket bland annat innebär att du behöver vara lyhörd för kundens önskemål. Du arbetar för att skapa en säker arbetsplats och gör exempelvis riskinventeringar. Du rapporterar till produktionschefen och bistår denne i det administrativa arbetet. Projektingenjören jobbar med inköp, tidsplanering och ekonomistyrning.

Färdigheter 

Som projektingenjör har du omfattande kontakter med både interna och externa parter. Du rör dig ute i verksamhetens olika projekt och då gäller det att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt innehar personlig integritet.

Källa: järnvägsjobb.se


Bra val av gymnasieprogram:

 Teknikprogrammet


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranschen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Tillbaka till Järnvägsjobb


Annonser

Du kanske också är intresserad av: