Ett gymnasieår utomlands i Spanien

Studera ett år i Spanien under gymnasiet

Talar du spanska och vill förbättra dina språkkunskaper ytterligare? Då finns möjligheten att studera ett gymnasieår i Spanien!

Under ditt utbytesår i Spanien kommer du kunna förbättra din spanska, få en ökad förståelse för den spanska kulturen och framförallt lära känna en massa nya vänner i landet. Under din tid i Spanien bor du hos en spansk värdfamilj. Som gymnasieelev placeras du oftast i någon av Spaniens mindre eller medelstora städer. De skolor du kan placeras på ligger utspridda över hela landet.

När du blivit antagen till ett Ettårsprogram i Spanien placeras du på en gymnasieutbildning som motsvarar den gymnasieutbildning du har gått hemma i Sverige. Efter att ha gjort dig lite hemmastadd i den nya miljön kommer du att delta i gymnasieundervisningen på samma sätt som andra spanska elever gör. Du deltar med dem i de prov och uppgifter som ges och får också samma betygssättning som dem. Du kan söka till ettårsprogrammet i årskurs ett eller två i gymnasiet.

Hur bekostar jag mitt gymnasieår i Spanien?

Under ditt gymnasieår i Spanien får du studiemedel från CSN. Hur mycket pengar du får i studiehjälp beror på läsårets längd. Dessutom får du ett inackorderingsbidrag på 1190-2350 kr varje månad utöver de pengar du får från CSN. Bidraget kan hjälpa till att täcka en del av de kostnader du har för till exempel boende och skolmat. Du behöver inte betala någon skolavgift under Ettårsprogrammet i Spanien. Däremot betalar du för själva resan, försäkringar och fickpengar.

Hur söker jag till ett gymnasieår i Spanien?

Du söker till ett gymnasieår i Spanien genom Utbildnings- och högskolerådet (utbyten.se). Du skickar in ett brev om dig själv på max två A4-sidor, passfoton och ditt slutbetyg från grundskolan samt eventuellt utdrag från dina gymnasiebetyg. Din ansökan bedöms också utifrån referenser och en intervju. Du söker till Ettårsprogrammet med start den 20:e november och med sista ansökningsdatum den 31:a december.

Divider

Studiehjälp inom EES och Schweiz

STUDIEHJÄLP I EES & SCHWEIZ

Vilka typer av studiemedel har du rätt till som studerande inom EES och Schweiz, och vad krävs för att få dem?

Ta reda på det här

Ettårsprogram i Frankrike

ETTÅRSPROGRAM I FRANKRIKE

Bonjour! Ta dina franskakunskaper till en ny nivå genom att läsa ettårsprogram i Frankrike.

Mer information, s'il vous plaît

Ettårsprogram i Tyskland/Österrike

ETTÅRSPROGRAM I TYSKLAND/ÖSTERRIKE

Hallo! Om du studerar tyska och är intresserad av att ta dina spårkkunskaper till en ny nivå kan du läsa ett gymnasieår i Tyskland eller Österrike.

Jag är nyfiken

Senast uppdaterad: 22 mar 2017

EF Academy - Internatskolor utomlands

Studera gymnasiet utomlands med EF Academy som erbjuder välkända och förstaklassiga internationella internatskolor i tre städer. Studera antingen i livliga New York (USA) akademiska Oxford och familjära Torbay (Storbritannien). Vi erbjuder privat gymnasieutbildning för elever mellan 13-19 år.