Visar 1-20 av 607 träffar

Riksintag på Stockholms gymnasieskolor

I Stockholm finns det många gymnasieskolor att välja mellan och fler än 750 utbildningar. Det finns många friskolor i Stockholm som har riksintag, vilket betyder att även du som inte bor i Stockholmsregionen också kan söka till Stockholms gymnasieskolor.

Gymnasieantagningen i Stockholm

För dig som bor i Stockholm och ska söka till ett gymnasium kan besöka www.gyantagningen.se. På gymnasieantagningen får du hjälp med lösenord och ansökan till ett gymnasium. Söker du till ett gymnasium från utlandet är det även gymnasieintagningen som du kontaktar för att få mer information om hur du ansöker till gymnasiet.

Aktiviteter för gymnasieelever i Stockholm

I Stockholm stad finns det alltid något roligt på gång! Du kan välja mellan flera olika sporter, kurser, musikskolor och organisationer för att hitta en fritidsaktivitet som passar just dig. Runt om i Stockholm finns Idrottshallar, simhallar, kurslokaler och träningscentrum. Att börja träna i ett lag, gå en kurs eller engagera dig i en förening är ett bra sätt att lära känna nya människor. Det finns även många helgnöjen i Stockholm, bland annat konserter, utställningar och evenemang.

Ska du flytta till Stockholm?

För dig som ska flytta hemifrån för att börja ett gymnasium i Stockholm är det bra att tidigt börja leta efter boende. Det kan vara svårt att hitta boende men om man är beredd att hyra i andra hand eller vara inneboende hos någon så ökar dina chanser att hitta något. Kontakta din gymnasieskola om du behöver tips och råd angående boende i Stockholm.

Framtiden efter gymnasiet i Stockholm

I Stockholm finns ett stort utbud av företag där du kan söka extrajobb, sommarjobb och praktikplats, vilket kan hjälpa dig att skapa kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Efter studenten finns en mängd vidareutbildningar att välja mellan i Stockholm så chansen att du hittar rätt vidareutbildning, som passar just dig, är därför stor.

Källa: gyantagningen.se, Stockholm Stad

Favoriter
Reportage
Burak, Emelie och Fanny pluggar ...

Burak läser Lantbruk, Emelie läser på Hästinriktningen och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

På Berga Naturbruksgymnasium får du plugga och arbeta praktiskt olika djur, direkt på skolan. Du har även möjligheten att bo på internat i skolan där du kan träffa vänner, delta i aktiviteter och få hjälp med studierna.

Klicka här för att läsa hela reportaget