Visar 1-5 av 5 träffar
  • = Riksintag
Visar 1-5 av 5 träffar

Godshantering

Inriktningen Godshantering på Fordons- och transportprogrammet är en gymnasieutbildning som passar dig som tycker om att ha ordning och reda. Under utbildningen kommer du nämligen få lära dig att hantera avancerade och smidiga system för godshantering och logistik. Efter gymnasiet kan du jobba på ett lager eller på en godsterminal.

Fordons- och transportprogrammet

Godshantering är en inriktning på Fordons- och transportprogrammet. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram där du blir förberedd på att börja jobba direkt efter studenten. Programmet förbereder dig till exempel för yrken som mekaniker, yrkesförare, lager- eller terminalarbetare.

Tekniken

Tekniken utvecklas hela tiden och inte minst i olika fordon. Idag handlar nästan allt om teknik och hur fordons konstruktion och funktion ser ut. Tekniken spelar också in när det kommer till diagnostik, reparation och service av fordon. Det är den tekniska utrustningen som blir allt mer komplex och anpassad till olika fordon. När man jobbar med avancerad teknik är det viktigt att man kan välja vilka olika handlingsalternativ man kan välja mellan. Detta får eleverna på Fordons- och transportprogrammet lära sig och i sina val ha hänsyn till miljö, kvalitet, säkerhet och ekonomi.

Datasystem

Idag används datasystem i verkstäder, på lager och i godsterminaler. Därför kommer du få läa dig att hantera ett sådant i skolan. Detta innebär också självständighet och det är en viktig del för eleverna på Fordons- och transportprogrammet. Du ska självklart också kunna jobba som ett lag, ha en bra relation med dina medarbetare och samtidigt kunna skapa relationer till dina kunder. Språkbruket är viktigt när det kommer till kunder. Ordförråd och engelska är ett krav.

Hållbarhet

På Fordons- och transportprogrammet är det viktigt att under hela utbildningen utveckla elevernas förmåga att genomföra olika arbetsuppgifter utifrån krav på hållbar utveckling. Praktik är också en viktig del där du får komma ut på en arbetsplats och se hur allt fungerar.

Källa: Skolverket.se

Här kan du se fler utbildningar inom Fordons- och transportprogrammet.

Favoriter
Videoreportage