Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-7 av 7 träffar
 

Mer om Färskvaror, delikatess och catering

Färskvaror, delikatess och catering är en av tre inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Här läser du ämnen som försäljning och kundservice, mat och butik, service och bemötande, livsmedels- och näringskunskap samt mat och dryck i kombination.

Lär dig om råvaror och försäljning av livsmedel

Inriktningen är en bra studieväg för dig som är intresserad av färskvaror och delikatessmat som ostar, charkuterier, pålägg och hela menyer av varm och kall mat.

På den här utbildningen på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram får du kunskaper om livsmedel för att sedan kunna jobba med försäljning eller rådgivning inom livsmedelsområdet. Du får lära dig om måltider, råvaror, tillagning, drycker, dukning och uppläggning. Efter att ha läst inriktningen Färskvaror, delikatesser och catering kan du arbeta som exempelvis matinformatör eller säljare.

Praktik på inriktningen Färskvaror, delikatess och catering

Som på alla yrkesprogram ingår minst 15 veckors praktik, arbetsplatsförlagt lärande (APL), på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Praktiken kan vara utspridd i flera perioder under flera läsår. Din APL är din chans att komma i kontakt med arbetslivet. Du får känna på hur det är att arbeta med catering, färskvaror eller andra livsmedel och kan knyta kontakter inför ditt kommande arbetsliv. Exempel på praktikplatser, och senare eventuella arbetsplatser, kan vara delikatessbutiker, cateringfirmor, färskvaruleverantörer eller andra företag inom livsmedelsbranschen.

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Videoreportage
   
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information