Visa gymnasium.se som: Mobil

Färskvaror, delikatess och catering - Hitta din gymnasieutbildning

Färskvaror, delikatess och catering - Hitta din gymnasieutbildning

Färskvaror, delikatess och catering

Inriktningen Färskvaror, delikatess och catering läser du på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram. Inriktningen ger dig kunskaper om hantering och försäljning av råvaror och livsmedel.

Visar 1-9 av 9 träffar
Sökresultat Program Ort
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Magnus Åbergsgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Trollhättan
Inriktningen Färskvaror, delikatess och catering på Restaurang och livsmedelsprogrammet ger kunskap inom livsmedelsområdet med syfte att sälja. Utbildningen ska också...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering
Ester Mosessons gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Göteborg
Är du kreativ, matintresserad och tycker om delikatesser? Då är Restaurang och livsmedelsprogrammets inriktning Färskvaror, delikatess och catering utbildningen för dig!...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Praktiska gymnasiet Södertälje
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Södertälje
Har du ett brinnande inresse för matlagning och av smaket från världen över? Drömmer du att  en dag jobba i...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatesser och catering
Ölands gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Borgholm
Välkommen till en gymnasieskola som skapar framgångsrika och eftersökta elever. Välkommen till Ölands gymnasium! Här har du en gymnasieskola som...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Gislaveds gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gislaved
Är du intresserad av att sälja och organisera mat och råvaror? Då borde du kolla in inriktningen Färskvaror, delikatess och...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Sågbäcksgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som vill arbeta med människor, med service, och framförallt med mat och...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Praktiska Gymnasiet Gävle
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gävle
Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL), Färskvaror, delikatess & catering Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering
Praktiska Gymnasiet Borås
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Borås
Restaurang och livsmedelsprogrammet passar dig som gillar matlagning och är intresserad av smaker från hela världen. Kanske vill du jobba...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant
Ester Mosessons gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Göteborg
Kött och chark är en utbildning som bara ges på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg. Här får du en unik...
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Färskvaror, delikatess och catering på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogramMer om Färskvaror, delikatess och catering

Färskvaror, delikatess och catering är en av tre inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Här läser du ämnen som försäljning och kundservice, mat och butik, service och bemötande, livsmedels- och näringskunskap samt mat och dryck i kombination.

Lär dig om råvaror och försäljning av livsmedel

Inriktningen är en bra studieväg för dig som är intresserad av färskvaror och delikatessmat som ostar, charkuterier, pålägg och hela menyer av varm och kall mat.

På den här utbildningen på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram får du kunskaper om livsmedel för att sedan kunna jobba med försäljning eller rådgivning inom livsmedelsområdet. Du får lära dig om måltider, råvaror, tillagning, drycker, dukning och uppläggning. Efter att ha läst inriktningen Färskvaror, delikatesser och catering kan du arbeta som exempelvis matinformatör eller säljare.

Praktik på inriktningen Färskvaror, delikatess och catering

Som på alla yrkesprogram ingår minst 15 veckors praktik, arbetsplatsförlagt lärande (APL), på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Praktiken kan vara utspridd i flera perioder under flera läsår. Din APL är din chans att komma i kontakt med arbetslivet. Du får känna på hur det är att arbeta med catering, färskvaror eller andra livsmedel och kan knyta kontakter inför ditt kommande arbetsliv. Exempel på praktikplatser, och senare eventuella arbetsplatser, kan vara delikatessbutiker, cateringfirmor, färskvaruleverantörer eller andra företag inom livsmedelsbranschen.