Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Design och produktutveckling på gymnasiet!

Drömmer du om att jobba med att designa och utveckla datorer, bilar eller produkter som ska säljas i detaljhandeln i framtiden? Design och produktutveckling hör även hemma inom industrin, där du kan arbeta med att producera stora mängder föremål.

Design och produktutveckling

Oavsett i vilken bransch du vill jobba med design och produktutveckling i så kommer du att få lära dig om hela arbetsprocessen från idé till färdig produkt. Du får kunskap om hur din design påverkar produktens kvalitet liksom val av material och sätt att producera den. Genom logistik lär du dig hur du effektiviserar produktionen, marknadsför varan och gör den så miljövänlig som möjligt. Det blir ett samspel mellan behov, estetik, funktion, konstruktion, produktion och hållbar utveckling, där du får använda ditt intresse för design, färg och form.

Produktutveckling

Inom Produktutveckling går ni igenom hur man fördelar ansvarsområden och arbetsuppgifter när ett föremål ska produceras. Du lär dig om vilka material som kan användas för olika syften och vilken typ av produktionsmetod som krävs. Samtidigt får du kunskaper i hur du kan effektivisera produktionen och göra den så miljövänlig som det går.

Programspecifika kurser inom Design och produktutveckling

På Teknikprogrammets inriktning Design och produktutveckling läser du följande programspecifika ämnen:

•    Bild
•    Cad
•    Design
•    Konstruktion

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling är en inriktning som du läser på Teknikprogrammet. Programmet passar dig som bland annat vill veta mer om hur teknik påverkar oss, samhället och miljön. På Teknikprogrammet pluggar du även matematik, fysik, kemi och teknik.

Vill du läsa vidare efter gymnasiet?

Efter din utbildning på Teknikprogrammet får du grundläggande högskolebehörighet. Det innebär att du kan söka in till flera olika universitetsprogram efter gymnasiet. Du kan bland annat läsa vidare på skolor som Kungliga Tekniska högskolan, Konstfack, Arkiteturhögskolan, eller Designhögskolan i Umeå. 

Jämför dina favoriter
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information