Visar 1-15 av 15 träffar
Visar 1-15 av 15 träffar

Gymnasieutbildning mot Administrativ service

Mer om Administrativ service

Vill du arbeta med administrativa frågor, kommunikation eller konferens- och receptionsarbete? Då är Handels- och administrationsprogrammets inriktning Administrativ service rätt val för dig!

På inriktningen Administrativ service får du de kunskaper som krävs för att arbeta i butik eller med administrativa yrken. Under utbildningen får du lära dig att reflektera kring miljöaspekter och vilken roll i samhället ett företag har.

Träna upp din organisatoriska förmåga

Om du väljer att läsa Handels- och administrationsprogrammets inriktning Administrativ service kommer du att få goda kunskaper om vilka administrativa arbetsuppgifter som utförs på företag. Du får under utbildningen Administrativ service lära dig att ta eget ansvar, organisera och handla med gott omdöme.

APU på Handels- och administrationsprogrammet

APU betyder arbetsplatsförlagd utbildning. På Handels- och administrationsprogrammet har du minst 15 veckors APU under din gymnasieutbildning. Under din APU har du möjlighet att utveckla de kunskaper du fått i skolan. Om du redan vet vad du vill arbeta med efter att du tagit studenten är din APU ett perfekt tillfälle att få en inblick i yrket du valt.

Efter inriktningen Administrativ service

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesförberedande program och efter att du tagit studenten kan du fortsätta studera på en yrkeshögskola. Om du vill studera vidare på en högskola eller ett universitet kan du även välja att läsa Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 samt Engelska 6, antingen som programfördjupning eller utökat program.

Exempel på arbeten efter Handels- och administrationsprogrammets inriktning Administrativ service:

•    Personaladministratör
•    Kommunikation
•    Receptionist
•    Kundservicemedarbetare

Behörig till Handels- och administrationsprogrammet?

För gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i:

• Svenska eller svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik