Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 120 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 248,9) * statistik från 2019/20

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Pedagogiskt arbete Österportgymnasiet

Pedagogiskt arbete

Inriktningen Pedagogiskt arbete på Barn- och fritidsprogrammet ger dig kunskaper om och förståelse för lärande och olika pedagogiska verksamheter. Utbildningen förbereder dig för arbete inom exempelvis förskola, skola och fritidshem.

Gå en utbildning med fokus på pedagogik

Du arbetar både självständigt och i grupp under utbildningen och lär dig mycket om relationer. I programmet får du också en grundläggande och bra ledarskapsutbildning. Fokus i utbildningen är på pedagogik och teori varvas praktik. Genom praktik har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter för framtiden och dina fritidsintressen kan bli en naturlig del av din gymnasieutbildning.

Du får lära dig om organisation och planering av olika aktiviteter och att leda dessa. Andra viktiga delar i din utbildning är hälsa, människor och idrott.

Barn- och fritidsprogrammet har två inriktningar: 

  • Pedagogiskt arbete - Här får du kunskap om barns och ungas lärande, utveckling, behov och rättigheter samt olika pedagogiska verksamheter.
  • Fritid och hälsa - utbildningen för dig som vill arbeta inom fritids- eller friskvårdssektorn, exempelvis som personlig tränare. 

Om du vill kan du också läsa kurser så att du blir behörig att söka till högskola, för att utbilda dig till exempelvis lärare eller barnpedagog.

Dina framtidsmöjligheter efter Barn- och fritidsprogrammet

Dina möjligheter är många. Efter gymnasieutbildningen kan du söka jobb som exempelvis personlig assistent, elevassistent, barnskötare, personlig tränare och idrottsledare. Du kan studera vidare på högskola och bli lärare eller förskollärare. Andra yrken du kan välja efter vidareutbildningen är fritidspedagog, fritidsledare, behandlingsassistent, socionom, psykolog, polis och brandman.

För dig som vill ha en mer social inriktning kan du sedan utbilda dig vidare till bland annat socionom, kurator eller kanske socialpedagog.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: