Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 130 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 179,4) * statistik från 2017

Film

Vill du köra tunga fordon? Läs utbildningen Transportteknik på Yrkesplugget.

Om utbildningen

Transport på Yrkesplugget Uppsala

Transportteknik på Yrkesplugget Uppsala

Gillar du att arbeta med stora, tunga fordon och kan tänka dig en karriär inom den breda transportbranschen? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transportteknik något för dig.

Att köra lastbil i yrkestrafik är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Du läser därför mycket om olika fordon, trafikregler, de lagar och förordningar som gäller för transport av gods samt arbetsmiljö och säkerhet.

Om inriktningen Transportteknik

På inriktningen Transportteknik får du en grundläggande kunskap om den teknik som finns i olika fordon och dess motorer. Du får lära dig att köra lastbil och truck samt att lasta och lossa olika typer av gods.

Arbetet som yrkesförare är varierande och du möter dagligen kunder när du genomför olika transportuppdrag. Transportbranschen är bred vilket gör att du har många olika inriktningar att välja mellan när det är dags att börja arbeta.

Exempel på praktikplatser

  • Schenker Åkeri
  • Pågens färskbröd
  • Söderlindh Åkeri

Efter att du har läst på Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik har du de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att börja arbeta som yrkesförare. Du som är välutbildad kommer alltid att vara attraktiv och så gott som garanterad ett arbete i transportbranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Möt elever på Yrkesplugget i Uppsala

Möt elever på Yrkesplugget i Uppsala

Läs mer Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala

Möt eleverna Matilda, Joakim och Daniela som alla läser på Yrkesplugget i Uppsala. De berättar om hur det är att läsa på skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala

Yrkesplugget Uppsala

Yrkesplugget förbereder dig för arbetslivet

Yrkesplugget vill få dig som elev att växa som individ och förbereda för ett kommande yrkesliv. Sociala och kommunikativa kompetenser samt entreprenörsanda är viktiga egenskaper och skolans mål är att hjälpa dig att utveckla dessa under din gymnasieutbildning på Yrkesplugget....


Läs mer om Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala

Kungsgatan 66
753 18 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesplugget.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Yrkesplugget gymnasieskola Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill börja / byta till Yrkesplugget
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Möt elever på Yrkesplugget i Upp...

Möt eleverna Matilda, Joakim och Daniela som alla läser på Yrkesplugget i Uppsala. De berättar om hur det är att läsa på skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: