Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Studera till undersköterska på Yrkesgymnasiet Västerås

Vill du göra något betydelsefullt för andra människor? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper till att hjälpa? Då passar yrket som undersköterska dig. På vård- och omsorgsprogrammet får du grundläggande kunskaper inom hälso- och sjukvård så att du kan underlätta för de människor som är i behov av vård.

Utbildningen på Yrkesgymnasiet

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskap inom ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap. Utbildningen på Yrkesgymnasiet i Västerås ger en bra grund även för dig som vill läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom. Under programmets gång får du även öva på att bemöta människor med olika behov då detta kommer vara en vanligt förekommande uppgift i arbetslivet. Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar, och därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som undersköterska direkt efter din utbildning.

Möjliga yrken

Undersköterska, eller yrke inom akutsjukvård, öppenvård, psykiatrisk vård, barnsjukvård, hemsjukvård, hemtjänst, förebyggande hälsa eller vid särskilda boenden för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du genom att välja till Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

Välkommen till Yrkesgymnasiet Västerås!

”Lärarna hjälper mig alltid att nå mina mål, och ger mig förutsättningar att kunna bli den bästa versionen av mig själv, både på jobbet och utanför.” – Tilda Karlberg, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet. Här...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Emelie
Jag äskar verkligen den här skolan!! Man lär sig så otroligt mycket på lektionerna. Då vi även har 50% praktik så hinner man inte bli skoltrött. Jag älskar upplägget här och skulle rekommendera skolan till dom som är skoltrötta och inte vill sitta vid skolbänken i tre år. Vi är en väldigt liten skola då det endast är ca 190 elever totalt. Man ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information