Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Introduktionsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Västerås får du en praktisk utbildning med mycket praktik. 

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Västerås

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, det finns en lösning! Introduktionsprogrammet finns till för dig som saknar behörighet att läsa de nationella gymnasieprogram. På Yrkesgymnasiet i Västerås kan du läsa upp din behörighet på introduktionsprogrammet för att sedan börja din yrkesutbildning. 

Anpassad undervisning

Introduktionsprogrammet erbjuder kurser inom flera grundämnen men även ett stort antal övriga kurser. Under din tid på Introduktionsprogrammet får du hjälp med struktureringen av dina studier och skoldagar. Till din hjälp har du Yrkesgymnasiets fantastiska lärare och mentorer som stöttar dig genom hela din utbildning. På så vis får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och det finns alltid någon som har koll på hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Läs mer om de olika programmen nedan.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är programmet som gäller om du inte har behörighet för att läsa Programinriktat val. Här är målet att du antigen ska komma in på något av Yrkesgymnasiets gymnasieprogram eller att få en anställning. Du kombinerar studier och APl på en arbetsplats under hela studietiden, Här tar man hänsyn till dina intressen och kunskaper när man utformar arbetsuppgifter. Hur lång Introduktionen är varierar beroende på vilket yrke du är intresserad av men består oftast av 2 dagars skolarbete och 3 dagars APL (eller praktiskt arbete i praktiklokalen.)

Hur?

Du söker via kommunens gymnasieantagning precis som alla andra program. För information om hur du söker Yrkesintroduktion är du välkommen att kontakta skolan genom en intresseanmälning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Västerås är att de erbjuder bra lärlingsplatser. Jag gör min praktik på JC och jag har redan fått arbete där.” - Jessica Karlsson, Handels- och administrationsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information