Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-18
2023-05-02

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Västerås

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, det finns en lösning! Introduktionsprogrammet finns till för dig som saknar behörighet att läsa de nationella gymnasieprogrammen. På Yrkesgymnasiet i Västerås kan du läsa upp din behörighet på Introduktionsprogrammet för att sedan påbörja din yrkesutbildning. 

Anpassad undervisning

Introduktionsprogrammet erbjuder kurser inom flera grundämnen samt i ett flertal övriga kurser. Under din tid på Introduktionsprogrammet får du hjälp med struktureringen av dina studier och skoldagar. Till din hjälp har du Yrkesgymnasiets lärare och mentorer som stöttar dig genom hela din utbildning. På så vis får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och det finns alltid någon som har koll på hur det går för dig samt vad du behöver träna mer på för att nå de mål och betyg som du har satt upp. 

Programinriktat val

Programinriktat val är undervisning riktad mot ett nationellt program. Målet är att du så snabbt som möjligt ska bli behörig till programmet i fråga. På Yrkesgymnasiet erbjuder vi dessutom en lärlingsliknande utbildning på det programinriktade valet, vilket betyder att du kommer att få ha APL (praktik) under mer än hälften av din studietid.

För att vara behörig till Programinriktat val krävs godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Utöver det behöver du ha antingen:

  • Godkända betyg i matematik och engelska samt tre andra ämnen.
  • Godkända betyg i matematik eller engelska samt fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är en yrkesinriktad utbildning för dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. Utbildningen leder antingen till studier på ett yrkesprogram eller underlättar för dig att komma ut i arbete. När du läser Yrkesintroduktion hos oss får du en individuell studieplan som passar just dig och hur du vill lägga upp dina studier. Du kan söka till yrkesintroduktion om du saknar ett antal grundämnen, men vill välja ett yrkesprogram i framtiden eller komma ut i arbetslivet.

På Yrkesgymnasiet tar vi hänsyn till dina intressen och kunskaper när vi utformar dina arbetsuppgifter. Introduktionens längd varierar beroende på vilket yrke du är intresserad av, men består oftast av två dagars skolarbete och tre dagars APL (eller praktiskt arbete i praktiklokalen.)

Ansök så här

Du söker via kommunens gymnasieantagning precis som till alla andra program. För information om hur du söker till Yrkesintroduktion är du välkommen att kontakta skolan genom en intresseanmälning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

Välkommen till Yrkesgymnasiet Västerås!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är den fartfyllda praktiken där du lär dig något nytt varje dag. Upplägget på utbildningen gör att tre år bara svischar förbi.” – Elias Corlin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information