Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås

Film

På Yrkesgymnasiet Västerås får du en praktisk utbildning med mycket praktik. 

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Frisör

Vill du ha ett praktiskt arbete där du får utnyttja din kreativitet och känsla för stil och form? Kolla in Hantverksprogrammet med inriktning Frisör på Yrkesgymnasiet i Västerås, här kan du nämligen läsa till Frisör! Du får lära dig att skapa massor av härliga frisyrer.  

Inriktning frisör

Här lär du dig att klippa, permanenta, färga och vårda hår. Du får även kunskaper om mode, färgval, trender och stil. Under ditt första år på programmet är undervisningen främst inriktad på hårvård, i årskurs 2 ökas svårighetsgraden och under årskurs 3 fördjupar du dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både teoretiska och praktiska. APL-platsen (praktik) innebär att du får genomföra riktiga kundbehandlingar.

Under utbildningen övar du dig också att kunna bemöta kunder på ett professionellt sätt.

Bli behörig Frisör

Behörig frisör blir du genom att göra ett Gesällprov. När du tar studenten ska du ha som lägst E i samtliga hantverkskurser samt gemensamma ämnen. Du har då gjort steg 1 klart. Sedan följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (nivå 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga Gesällprovet och bli behörig frisör.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Utbildningsresa

Du och dina kurskamrater får tillsammans resa till en storstad i Europa. Målet med resan är att se på den europeiska marknaden och spegla dina erfarenheter på den internationella frisörscenen.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Västerås är att de erbjuder bra lärlingsplatser. Jag gör min praktik på JC och jag har redan fått arbete där.” - Jessica Karlsson, Handels- och administrationsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information