Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Handels- och administrationsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Västerås får du en praktisk utbildning med mycket praktik. 

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskrafig och brinner för försäljning. På Handels- och administrationsprogrammet kommer du att läsa kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Här tar du de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning till butikssäljare

På Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap och företagsamhet är även dem två viktiga områden som är väldigt viktiga inom handeln då många startar egna företag inom branschen. På Yrkesgymnasiet får du en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter tack vare din praktiperiod. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning. 

Efter gymnasiet

Du har möjlighet att ge dig rakt ut i arbetslivet och arbeta som exempelvis butikssäljare. För dig som vill läsa vidare erbjuder högskolan många vidareutbildningar inom området, t.ex. Butikschefsprogrammet och Service Management.

Högskolebehörighet

Välj till kursen Svenska 3, 100p som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan. 

Säljresa

Åk på en spännande resa tillsammans med dina kurskamrater till en storstad i Europa. Målet med resan är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

Yrkesgymnasiet Västerås

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Västerås är att de erbjuder bra lärlingsplatser. Jag gör min praktik på JC och jag har redan fått arbete där.” - Jessica Karlsson, Handels- och administrationsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: