Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-18
2023-04-25
2023-05-02

Om utbildningen

Bli säljare eller kommunikatör på Yrkesgymnasiet Västerås

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskraftig och som brinner för försäljning, entreprenörskap och kommunikation. På Försäljnings- och serviceprogrammet läser du kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Det är här du tar de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning till butikssäljare

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap och företagsamhet är även två områden som är väldigt viktiga inom handeln då många väljer att starta egna företag inom branschen. På Yrkesgymnasiet får du en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter – inte minst tack vare att du är på en arbetsplats halva gymnasietiden. Du blir direkt anställningsbar som exempelvis butikssäljare när du är klar med din utbildning. 

Efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar inom handeln som till exempel butikssäljare. Högskolan bjuder på många vidareutbildningar som till exempel Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum: från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra möjliga yrken kan vara till exempel företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Högskolebehörighet

Välj till kursen Svenska 3 som en av kurserna i ditt individuella val för att få grundläggande behörighet till högskolan. 

Åk på säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater får du åka på en spännande resa till en storstad i Europa. Målet med resan är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

Välkommen till Yrkesgymnasiet Västerås!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är den fartfyllda praktiken där du lär dig något nytt varje dag. Upplägget på utbildningen gör att tre år bara svischar förbi.” – Elias Corlin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information