Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Västerås får du en praktisk utbildning med mycket praktik. 

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil - Utbildning till Fordonstekniker

För den fordonsintresserade finns det inget bättre program än Fordons- och transportprogrammet. Och med inriktning Personbil får du fördjupa dig inom bilens alla delar och läsa kurser som personbilsteknik, motor och kraftöverföring samt komfort och säkerhetssystem. Fordonsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Västerås passar kort och gott dig som vill arbeta med bilar och gillar modern teknik.

Utbildning för dig som vill bli fordonstekniker

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Västerås är en modern utbildning där framtidens utveckling inom fordonsbranschen ligger i fokus. Här kommer du att få kunskaper inom områden som elektronik, underhåll, service samt motor- och fordonsteknik. 

Under utbildningen övar du också försäljning, servicekänsla och social kompetens då alla dessa områden är viktiga inslag i arbetet och du på regelbunden basis kommer att bemöta kunder. B-körkort krävs allt som ofta för att kunna få jobb som fordonstekniker. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som fordonstekniker direkt efter din utbildning. Möjligheterna till jobb är goda.

Möjliga yrken

  • Mekaniker
  • Tekniker
  • Bilelektriker
  • Kundmottagare
  • Reservdelsspecialist
  • Däckmontör
  • Bilplåtslagare

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du ­grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Västerås är att de erbjuder bra lärlingsplatser. Jag gör min praktik på JC och jag har redan fått arbete där.” - Jessica Karlsson, Handels- och administrationsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: