Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
El- och energiprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Västerås får du en praktisk utbildning med mycket praktik. 

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik - Utbilda till Elektriker på Yrkesgymnasiet Västerås

Teknikintresserad? Ta intresset från hobby till ett framtida yrke på El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet i Västerås. Här utbildas du för att arbeta inom el- och energibranschen där du efter gymnasiet kan arbeta med exempelvis elanläggningar och TV-, data- och eldistributionsnät. Eller varför inte bli proffs på larm och hissar?

Professionell utbildning

El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Västerås är en utbildning som gör att du kan bli en professionell och medveten elektriker. Här lär du dig att arbeta självständigt och att på egen hand göra viktiga val, som t.ex. vilket material du ska arbeta med och vilka verktyg som är bäst. Du får också lära dig att planera och utvärdera ditt arbete. På Yrkesgymnasiet får du kännedom om hur det fungerar internationellt inom teknologi och arbetsmiljö vilket medför att du i princip kan arbeta över hela världen eftersom svensk utbildning förknippas med ett högt säkerhetstänkande.

Serviceförmåga, kreativitet, entreprenörskap och förmåga att leda och arbeta i projekt är andra egenskaper du arbetar upp under tiden på programmet. Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som elektriker. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 1 600 timmar (1år). För att kunna bli anställd som lärling krävs:

  • Lägst betyg E i alla ämnen
  • Godkänt gymnasiearbete
  • Godkänt resultat i elsäkerhetsprovet

Högskolebehörighet

I ditt individuella val kan du läsa kurserna Svenska 2 och Svenska 3 tillsammans med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Möjliga yrken

Utbildningen förbereder främst för ett yrke som elektriker inom installation eller eldistribution. Det är även möjligt att arbeta som hisstekniker, larmtekniker och nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Västerås är att de erbjuder bra lärlingsplatser. Jag gör min praktik på JC och jag har redan fått arbete där.” - Jessica Karlsson, Handels- och administrationsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information