Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-18
2023-05-02

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad i Västerås

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du som vill jobba som byggnadsarbetare i framtiden en utbildning som heter duga. Under utbildningen får du arbeta mycket praktiskt och lära dig väldigt varierande arbetsuppgifter. 

Modern utbildning till byggnadsarbetare

På Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram får du ta del av en modern byggutbildning som matchar de kunskaper som efterfrågas och är aktuella i branschen i dag. Genom den långa praktiken som Yrkesgymnasiet erbjuder samlar du på dig viktig branscherfarenhet och företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb efter studenten. Utifrån dina intressen kan du sedan forma din utbildning själv; målare, snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare. Vad passar du bäst som?

Körkort

B-körkort är ofta ett krav för att kunna få jobb inom byggbranschen och därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Bygg- och anläggningsprogrammet förbereder dig för en framtid som exempelvis:

  • Byggnadsarbetare
  • Snickare
  • Murare
  • Betongarbetare
  • Golvläggare
  • Målare

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Västerås

Välkommen till Yrkesgymnasiet Västerås!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är den fartfyllda praktiken där du lär dig något nytt varje dag. Upplägget på utbildningen gör att tre år bara svischar förbi.” – Elias Corlin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan mitt i näringslivet....


Läs mer om Yrkesgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Västerås

Kopparbergsvägen 25
72213 Västerås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Västerås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information