Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Yrkesgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Undersköterska på Yrkesgymnasiet Uppsala

Är du intresserad av hur människor fungerar? Vill du hjälpa andra och finnas till hands för personer med vårdbehov? Då kanske yrket som undersköterska passar dig. På Yrkesgymnasiet kan du läsa Vård- och omsorgsprogrammet – en grundläggande hälso- och sjukvårdsutbildning för dig som vill underlätta för de människor som är i behov av vård.

Psykologi, sociologi och medicin

På Vård- och omsorgsprogrammet studerar man människan ur perspektiv. Du får kunskaper inom psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap. Vill du läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom är det här en bra grund och förberedelse.

Efter undersköterskeutbildningen

Direkt efter utbildningen är du anställningsbar som undersköterska. Du kan också söka dig till jobb inom akutsjukvård, öppenvård, psykiatrisk vård, barnsjukvård, hemsjukvård, hemtjänst, förebyggande hälsa, eller vid särskilda boenden för äldre och funktionshindrade. För att studera vidare till exempelvis sjuksköterska behöver du grundläggande högskolebehörighet, vilket du kan få genom att välja Svenska 3 (100p) som en av kurserna i ditt individuella val.

För att ytterligare öka dina möjligheter till jobb efter studenten får du som elev på Yrkesgymnasiet ett startpaket för B-körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Uppsala

Yrkesgymnasiet Uppsala

Välkommen till Yrkesgymnasiet Uppsala!

Yrkesgymnasiet Uppsalas lokaler präglas av en ljus och fin atmosfär med inbjudande lärosalar. På Yrkesgymnasiet jobbar alla i ett team – både personal och elever. Skolan har en varm gemenskap, där alla får möjligheten att utvecklas och nå sin fulla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 11
75323 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Hanna
(4)
Det är en väldigt trivsam skola me bra miljö samt bra atmosfär. Jag är väldigt nöjd med mitt val för att lärarna är väldigt engagerade och vill alltid det bästa för just mig. Sen tycker jag att skolans upplägg angående praktik är superbra jag lär mig så mycket mer av att va ute på praktik i två veckors perioder.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska från Yrkesgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Uppsala
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: