Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Yrkesgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Bli undersköterska på Yrkesgymnasiet Uppsala

Vill du göra något betydelsefullt för andra människor? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper för att hjälpa? Då är Vård- och omsorgsprogrammet rätt val för dig. På utbildningen får du grundläggande kunskaper inom hälso- och sjukvård för att underlätta för människor som är i behov av vård.

Psykologi, sociologi och medicin

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper inom psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap. Vill du läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom ger utbildningen på Yrkesgymnasiet Uppsala en bra grund och förberedelse.

Efter undersköterskeutbildningen

Direkt efter utbildningen är du anställningsbar som undersköterska. Du kan också söka dig till jobb inom akutsjukvård, öppenvård, psykiatrisk vård, barnsjukvård, hemsjukvård, hemtjänst, förebyggande hälsa, eller vid särskilda boenden för äldre och funktionshindrade.

För att studera vidare till exempelvis sjuksköterska behöver du grundläggande högskolebehörighet, vilket du kan få genom att välja Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val.

För att ytterligare öka dina möjligheter till jobb efter studenten får du som elev på Yrkesgymnasiet ett startpaket för B-körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Uppsala

Välkommen till Yrkesgymnasiet Uppsala!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är att du förbereder dig för det riktiga arbetslivet. Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag ville testa något praktiskt.” – Max Håkansson, Fordons- och transportprogrammet Yrkesgymnasiet Uppsalas lokaler präglas av en ljus och fin atmosfär med inbjudande...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 11
75323 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Hanna
Jag är sjukt nöjd med min utbildning finns alltid hjälp när man behöver och så är det en väldigt trivsam miljö. Och jag har redan innan studenten kontrakt på två jobb. Supernöjd.
Hanna
Det är en väldigt trivsam skola me bra miljö samt bra atmosfär. Jag är väldigt nöjd med mitt val för att lärarna är väldigt engagerade och vill alltid det bästa för just mig. Sen tycker jag att skolans upplägg angående praktik är superbra jag lär mig så mycket mer av att va ute på praktik i två veckors perioder.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska från Yrkesgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information