Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Yrkesgymnasiet Uppsala

Är du en handlingskraftig person med intresse för bland annat försäljning, entreprenörskap och kommunikation? Skulle du vilja jobba i butik? Starta eget? Gillar du att ge människor vägledning och service? Då är denna utbildning för dig. Yrkesgymnasiet Uppsala ger dig som läser Försäljnings- och serviceprogrammet en modern säljutbildning där du samlar på dig nyttig branscherfarenhet och har möjlighet att knyta goda företagskontakter.

Efter gymnasiet

Direkt efter gymnasiet är du anställningsbar exempelvis som kommunikatör eller butikssäljare. Högskolor bjuder även på många vidareutbildningar som exempelvis Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum: allt från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra potentiella yrken kan vara till exempel företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater får du under utbildning resa till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Högskolebehörighet

Genom att välja kursen Svenska 3 som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan. 

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Uppsala

Välkommen till Yrkesgymnasiet Uppsala!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är att få lära sig ett yrke på riktigt ute på praktiken, i stället för i klassrummet. Jag valde skolan för att jag var trött på att sitta instängd i klassrummet. Jag ville hellre jobba praktiskt.” –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 11
75323 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information