Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

Bli Frisör på Hantverksprogrammet

Vill du läsa till Frisör på gymnasiet? Välj då hantverksprogrammet med inriktning Frisör på Yrkesgymnasiet Umeå. Här får du ge utlopp för din kreativitet och skapa med dina händer genom exempelvis klippning och färgning av hår.

Utbildningen till frisör

Som elev på Hantverksprogrammets inriktning Frisör får du lära dig att klippa, färga, permanenta och vårda hår. Utbildningen ger dig också kunskap inom trender, mode, stil och färgval. Under det första året på programmet är det fokus på hårvård, svårighetsgraden ökar sedan under år två och under ditt tredje år får du fördjupa dina yrkeskunskaper. Du får studera frisörtekniska ämnen som är såväl teoretiska som praktiska. Genom att göra praktik, APL, får du lära dig att genomföra behandlingar på riktiga kunder samt hur du sak bemöta kunder.

Resa under utbildningen

På programmet får du tillsammans med dina kurskamrater resa till en storstad i Europa. Målet med resan är du ska få kunskap om den europeiska marknaden och spegla dina egna erfarenheter på den internationella frisörscenen.

Gesällprov för att bli frisör

Du måste göra Gesällprov för att bli behörig frisör. För att uppnå steg 1 ska du ha som lägst betyget E i de gemensamma ämnena samt i hantverkskurserna. När du har gjort detta följer steg 2, 3 och 4 som innebär att göra en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3000 timmar. När du har avklarat dessa steg kan du göra det slutliga Gesällprovet som gör att du blir behörig frisör.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6, 100p, så får du grundläggande behörighet som gör det möjligt för dig att söka till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Umeå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: