Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Fordons- och transportprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-03
2023-04-27

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå

Kickar du igång på bilar och fordonsteknik? Är ditt intresse kopplat till allt som rullar? Vill du säkra ett jobb för framtiden? Då kan du få en utbildning som passar dina intressen. Fordons- och transportprogrammet är för dig som gillar bilar och modern teknik.

Utbildning till fordonstekniker

På Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå erbjuds du en modern utbildning där fordonsbranschens utveckling och framtid ligger i fokus. Du lär dig om elektronik, service, underhåll samt motor- och fordonsteknik. En viktig aspekt i jobbet som tekniker eller mekaniker är också kundservice. Du får därför lära dig att bemöta kunder, servicekänsla, social kompetens och försäljning.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att få jobb som fordonstekniker, och därför erbjuder Yrkesgymnasiet samtliga elever på Fordons- och transportprogrammet ett startpaket för körkort.

Möjliga yrken efter gymnasiet

Direkt efter din gymnasieutbildning är du anställningsbar som fordonstekniker – ett yrke där möjligheterna till jobb är goda. Andra tänkbara jobb som utbildningen kan leda till är mekaniker, bilelektriker, däckmontör, tekniker, kundmottagare, bilplåtslagare och reservdelsspecialist,

Högskolebehörighet

För att bli högskolebehörig kan du under programmet välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå – ett av Sveriges främsta!

“Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag vill bli frisör, och det finns goda chanser att bli bra på det tack vare att vi har så mycket praktik.” – Linda Gideonsson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand om sina elever. Skolan individualiserar,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information