Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet

Är du intresserad av allt som rullar och har en förkärlek för framtiden? Gå då Fordons- och transportprogrammet för att få en gymnasieutbildning passar bra med dina intressen. Utbildningen till Fordonstekniker är rätt yrke för dig som tycker om modern teknik och bilar.

Utbildning till fordonstekniker

På Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå erbjuds du en modern utbildning där fordonsbranschens utveckling i framtiden ligger i fokus. Du lär dig om elektronik, service, underhåll och motor- och fordonsteknik. En viktig aspekt i jobbet som tekniker eller mekaniker är också kundbemötande. Du får därför lära dig om att bemöta kunder, servicekänsla, social kompetens och försäljning. Eftersom B-körkort är ett krav vid jobb som fordonstekniker erbjuder Yrkesgymnasiet dig ett slags startpaket för att ta körkort.

Möjliga yrken efter gymnasiet

Direkt efter din gymnasieutbildning är du anställningsbar som fordonstekniker och det är ett yrke där möjligheterna till jobb är goda. Andra tänkbara jobb som utbildningen kan leda till är mekaniker, bilelektriker, däckmontör, tekniker, kundmottagare, bilplåtslagare och reservdelsspecialist,

Högskolebehörighet

För att bli högskolebehörig kan du under programmet välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen genom att studera Engelska 6. Detta gör så att du får grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Umeå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: