Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
El- och energiprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik

Vill du lära dig mer om teknik? Får du kraft av variation och vill ha stora valmöjligheter? Välj då El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik! Efter utbildningen kan du jobba med såväl elanläggningar som data-, TV- och eldistributionsnät. Ett annat tänkbart område är att specialisera dig på larm och hissar.

Professionell gymnasieutbildning inom el

På El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå får du lära dig vilket material du ska jobba med, vilka verktyg som fungerar bäst i en situation och lära dig att göra andra typer av självständiga val. Helt enkelt ger utbildningen dig alla förutsättningar för att bli en medveten och professionell elektriker. Ett annat område som ingår är planering och utvärdering av ditt arbete. Du får också lära dig om arbetsmiljö och teknologi och hur det fungerar internationellt. Dessa kunskaper gör att du kan jobba i andra länder än Sverige. Speciellt eftertraktad blir du för att Sverige kopplas ihop med en hög nivå av säkerhetstänkande.

På programmet får du även öva dig i entreprenörskap, kreativitet och serviceförmåga samt ledning och arbete i projektform. Eftersom B-körkort ofta krävs för att du ska få arbete som elektriker erbjuder Yrkesgymnasiet dig startpaket för att ta körkort.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 1 600 timmar, 1år. För att du ska kunna bli anställd som lärling krävs:

• Lägst betyg E i alla ämnen

• Godkänt på elsäkerhetsprovet

• Godkänt gymnasiearbete

Möjlighet att bli högskolebehörig

Genom att välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt läsa till Engelska 6, 100p, så uppnår du grundläggande behörighet till högskolan.

Jobbmöjligheter

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik ger dig kunskap för att jobba som elektriker inom eldistribution eller installation. Du har också möjlighet att jobba som larmtekniker, hisstekniker eller nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Umeå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: