Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet - Målare

Tycker du om att arbeta praktiskt? Då kan ett passande val i gymnasiet vara att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet. Inriktningen Måleri gör dig förberedd för att jobba som målare i framtiden och du får lära dig mer om att måla, renovera och bygga.

Utbildning inom måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå är en modern utbildning med tanken att matcha vad som är aktuellt i branschen just nu. Under utbildningens gång kan du öka dina chanser att få jobb i framtiden genom att få viktig erfarenhet i branschen samt knyta kontakter med personer på företag. Du har också möjlighet att utforma din utbildning beroende på om du är intresserad av jobb som snickare, målare, betongarbetare, murare eller golvläggare.

Då B-körkort ofta är ett krav i just den här branschen så ger Yrkesgymnasiet dig möjlighet att ta del av ett startpaket för körkort. Ett annat inslag är att du får kunskap om företagande och entreprenörskap.

Jobb som lärling

Efter din utbildning i måleri kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 6 800 timmar och efter att du har gått tre år på Yrkesgymnasiet Umeå och fått minst E i alla skolämnen har du möjlighet att tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet gör dig förberedd för att jobba som snickare, byggnadsarbetare, betongarbetare, murare, golvläggare eller målare.

Bli högskolebehörig

Om du väljer Svenska 2 och Svenska 3 inom det individuella valet samt utökar dina studier med Engelska 6, 100p, får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information