Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-03
2023-04-27

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad

Välj Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå om du gillar att jobba praktiskt och vill lära dig att bygga, renovera och måla. Det här är en utbildning för dig som vill bli byggnadsarbetare i framtiden.

Utbilda dig till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad är utformat för att ge dig en modern byggutbildning som ger dig kunskap om det som är aktuellt i branschen just nu. Du tillbringar mer än 50% av gymnasietiden ute på praktik, vilket gör att du lär dig yrket praktiskt och har möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför arbetslivet. Detta ökar dina chanser att få jobb rejält. Utifrån vad du är intresserad av har du även möjlighet att anpassa din utbildning och rikta in dig mot att bli snickare, betongarbetare, målare, golvläggare eller murare. På programmet får du också träna på bland annat entreprenörskap.

Körkort

Eftersom det många gånger är ett krav att ha B-körkort i branschen erbjuder Yrkesgymnasiet dig ett startpaket för att ta körkort.

Lärlingsutbildning

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Högskolebehörighet

Du som vill få grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid så ska se till att välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå – ett av Sveriges främsta!

“Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag vill bli frisör, och det finns goda chanser att bli bra på det tack vare att vi har så mycket praktik.” – Linda Gideonsson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand om sina elever. Skolan individualiserar,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information