Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Byggnadsarbetare

Välj Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå om du gillar att jobba praktiskt och vill lära dig att bygga, renovera och måla. Det här är en utbildning för dig som vill bli byggnadsarbetare i framtiden.

Utbilda dig till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå är utformat för att ge dig en modern byggutbildning som ger dig kunskap om det som är aktuellt i branschen. Under utbildningen får du ökade chanser att få jobb genom att du får värdefull erfarenhet i branschen samt kontakter på riktiga företag. Utifrån vad du är intresserad av har du möjlighet att anpassa din utbildning till mer fokus mot snickare, målare, betongarbetare, målare, golvläggare eller murare.

Eftersom det många gånger är ett krav att ha B-körkort i branschen, så erbjuder Yrkesgymnasiet dig ett startpaket för att ta körkort. På programmet får du också träna dig inom områdena entreprenörskap och företagande.

Lärlingsutbildning

När du har gått klar Bygg- och anläggningsprogrammet kan du börja jobba som lärling. Lärlingstiden är 6800 timmar och efter dina tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig 2800 timmar. Detta är förutsatt att du har uppnått minst betyget E i alla skolämnen. Om du som gymnasielärling uppnår färdig utbildningstid får du ett yrkesbevis. Efter att du har gått gymnasieprogrammet är du förberedd för jobb som snickare, byggnadsarbetare, målare, golvläggare, murare och betongarbetare.

Uppnå högskolebehörighet

För dig som vill få grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid så sak du se till att välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka dina studier genom att läsa Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information