Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Barn- och fritidsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-03
2023-04-27

Om utbildningen

Bli barnskötare eller elevassistent på Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet

Är du en naturlig ledare? Vill du hjälpa barn, ungdomar och vuxna att utvecklas och växa som personer? Som barnskötare eller elevassistent får du varje dag möta barn med olika behov och möjligheter. Det är aktiva och roliga yrken som passar dig som vill leda och lära ut till andra. Du blir helt enkelt en lysande ledstjärna för dem som behöver just dig!

Inriktning

Barn- och fritidsprogrammets inriktning Pedagogiskt och socialt arbete lär dig att vägleda barn och samtidigt ge dem en bra start i livet. Den här inriktningen är för dig som vill bli barnskötare eller elevassistent efter gymnasiet alternativt vill vidareutbilda dig till förskollärare.

Det här kommer du att få göra på Barn- och fritidsprogrammet

Mer än hälften av studietiden genomför du ute på en arbetsplats, till exempel på ett fritids eller en skola. Där får du träna på det allra viktigaste i ditt framtida yrke: att pedagogiskt kunna leda barn i rätt riktning. På Barn- och fritidsprogrammet får du lära dig att se allas behov och hjälpa dem nå sina fulla potentialer. Du får också teoretisk kunskap inom din valda inriktning och en trygg grund genom de gymnasiegemensamma ämnena.

Efter gymnasiet

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba inom flera olika yrken, till exempel som elevassistent eller barnskötare. Efter högskolestudier är du väl förberedd att arbeta som till exempel polis, förskollärare eller socionom.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar i branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet samtliga elever på Barn- och fritidsprogrammet ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå – ett av Sveriges främsta!

“Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag vill bli frisör, och det finns goda chanser att bli bra på det tack vare att vi har så mycket praktik.” – Linda Gideonsson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand om sina elever. Skolan individualiserar,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information