Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Hotell- och turismprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens - Utbildning till reseguide

Yrkesgymnasiets Hotell- och turismprogram passar bra för dig som vill ut i världen för att möta nya människor, lära dig om nya kulturer och traditioner. På Yrkesgymnasiet får du kunskaper som lämpar sig för att arbeta inom branschen. Du kan vara den som ger resenärer och kunder upplevelser för livet!

Vad du lär dig på programmet

För dig som önskar arbeta inom turism-, rese- och hotellnäringen är kunskaper inom marknadsföring, service, kundbemötande och insikt i näringarnas olika delar bra att ha med sig. Du kommer att behöva hålla många bollar i luften och  en stor del av dina studier utför du på riktiga arbetsplatser så att du lär dig branschen från grunden. Inom hotell- och turismbranschen finns stora möjligheter till spännande karriärmöjligheter. 

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som reseguide eller hotellreceptionist direkt efter din utbildning.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3, totalt 200 p som kurser i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Detta övar du också

Här får du kunskap om resmål, resvägar, marknadsföring och försäljning. Din förmåga att samverka och kommunicera med andra är något som övas ofta.

Utbildningsresa

På Yrkesgymnasiet får du som läser Hotell- och turismprogrammet resa vi till ett resmål för att spegla dina kunskaper på en internationell marknad. Du får lära dig om hur rese- och turismnäringen fungerar på den orten och hur arbetsmarknaden ser ut.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: