Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27
2023-05-11

Om utbildningen

Bli frisör på Yrkesgymnasiet i Sollentuna

Är du en kreativ person som älskar hår och styling? Vill du ha ett praktiskt arbete där du får arbeta med händerna? Utbilda dig då till frisör på Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet Sollentuna. Här får du lära dig att skapa enastående frisyrer och sätta dig in i de senaste trenderna. 

Frisörutbildning

Klippa, permanenta, färga och vårda hår är en del av vad som står på schemat för dig som väljer att gå Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Här får du också kunskaper om mode, färgval, trender och stil. Under årskurs 1 är undervisningen inriktad på hårvård, i årskurs 2 ökas svårighetsgraden och under årskurs 3 fördjupar du dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både teoretiska och praktiska. På din praktik, vilken omfattar mer än halva din studietid, kommer du att få genomföra riktiga kundbehandlingar och på så sätt finslipa dina kunskaper genom praktiskt arbete. Under utbildningen övar du dig också att kunna bemöta kunder på ett professionellt sätt.

Efter gymnasiet

För att bli behörig frisör måste du göra ett gesällprov. När du tar studenten ska du ha lägst E i samtliga hantverkskurser och i de gymnasiegemensamma ämnena. Du har då gjort steg 1 klart. Efter det följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (steg 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga gesällprovet och bli behörig frisör. För att bli behörig barberare behöver du också avlägga ett gesällprov, vilket du kan göra direkt efter Hantverksprogrammet.

Bli högskolebehörig

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byt ut en programfördjupning mot Engelska 6 så får du grundläggande behörighet.

Utbildningsresa

Som elev på Hantverksprogrammet får du tillsammans med dina kurskamrater resa till en storstad i Europa. Målet är att se på den europeiska marknaden och spegla dina erfarenheter på den internationella frisörscenen.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Välkommen till Yrkesgymnasiet Sollentuna!

”Lärarna på Yrkesgymnasiet är bra och snälla. På APL lär jag mig väldigt mycket, till exempel omvårdnad och att ta blodprov. I framtiden vill jag bli sjuksköterska och jobba utomlands.” – Artemis Nikpars, Vård- och omsorgsprogrammet  Att alla elever upplever...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sandybelle vemannars

som rubriken. älskar älskar älskar! kunde inte haft bättre frisör lärare, shoutout till hülya. skolan är liten vilket är bra man har en annan relation med lärarna och eleverna på skolan än vad man skulle haft på en stor skola. alla känner alla. det här är mitt andra år och har varken sett eller hört att någon blivit mobbad på skolan. jag ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information