Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Fordons- och transportprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil - Utbilda dig till Fordonstekniker

Rinner det bensin i ditt blod? Gillar du att meka med bilar och har ett intresse för hur saker och ting fungerar i en bil? På Yrkesgymnasiet i Sollentuna kan du läsa ett gymnasieprogram som passar dina intressen. Genom att läsa inriktningen Personbil kan du utbilda dig till mekaniker och fordonstekniker, perfekta yrken för dig som gillar bilar och modern teknik.

Utbildning för dig som vill bli fordonstekniker

På Yrkesgymnasiets Fordons- och transportprogram fokuserar man på att erbjuda sina elever en modern utbildning genom att satsa mycket på framtidens utveckling inom fordonsbranschen. Här får du kunskaper inom ämnen som elektronik, underhåll, service samt motor- och fordonsteknik. Att du är serviceinriktad är även det en viktig egenskap inom fordonsbranschen då du i ditt framtida arbete ofta kommer att bemöta kunder.

Under utbildningen övar du också försäljning, servicekänsla och social kompetens är viktiga inslag. Då B-körkort ofta är en nödvändighet inom branschen erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som fordonstekniker direkt efter din utbildning. Möjligheterna till jobb är goda.

Möjliga yrken

  • Mekaniker
  • Tekniker
  • Bilelektriker
  • Kundmottagare
  • Reservdelsspecialist
  • Däckmontör
  • Bilplåtslagare

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du ­grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: