Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
El- och energiprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik - Utbilda dig till Elektriker

El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet i Sollentuna erbjuder dig en varierande utbildning med stora valmöjligheter. Det här programmet passar dig med ett intresse för teknik och som är intresserad av att  arbeta med elanläggningar och TV-, data- och eldistributionsnät i framtiden. Eller varför inte bli proffs på larm och hissar?

Professionell utbildning

För dig som väljer att läsa Yrkesgymnasiets El- och energiprogram väntar en utbildning som kan göra dig till en professionell och medveten elektriker. På den här utbildningen får du lära dig att göra självständiga val – ett exempel på det kan vara att välja vilket material du ska arbeta med och vilka verktyg som är bäst. Här lär du dig också att planera och utvärdera ditt arbete. Yrkesgymnasiet i Sollentuna ger dig kännedom om hur det fungerar internationellt inom teknologi och arbetsmiljö. Vad det innebär är att du kommer ha möjlighet att arbeta över i princip hela världen eftersom svensk utbildning förknippas med ett högt säkerhetstänkande.

Andra egenskaper du kommer att öva upp under din tid på programmet är bland annat serviceförmåga, kreativitet, entreprenörskap och förmåga att leda och arbeta i projekt. Då elektriker är en yrkesgrupp som allt som oftast kräver tillgång till ett b-körkort erbjuder Yrkesgymnasiet ett startpaket för körkort till sina elever.

Efter gymnasiet

När du tagit studenten kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 1 600 timmar (1år). För att kunna bli anställd som lärling krävs följande:

  • Lägst betyg E i alla ämnen
  • Godkänt gymnasiearbete
  • Godkänt resultat i elsäkerhetsprovet

Bli högskolebehörig

För dig som vill bli högskolebehörig kan du välja att läsa kurserna Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6.

Möjliga yrken

El- och energiprogrammet förbereder framför allt för ett yrke som elektriker inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrkesutgångar är exempelvis hisstekniker, larmtekniker och nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: