Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-05
2020-12-16
2021-01-14
2021-01-23
2021-02-09

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Utbilda dig till målare på Yrkesgymnasiet Sollentuna

Elever på Yrkesgymnasiet i Sollentunas Bygg- och anläggningsprogram samlar på sig en bred grundkunskap om såväl byggprocessen som kunskaper inom nybyggnad och renovering av hus och anläggningar. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram, men för dig som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet finns det möjlighet till valbara kurser som gör dig högskolebehörig.

Bli målare på Bygg- och anläggningsprogrammet

På inriktningen Måleri utbildar du dig till målare och får lära dig mycket om byggteknik – hur man gör när man bygger, underhåller och reparerar, vilket är kärnan i Bygg- och anläggningsprogrammet. På Yrkesgymnasiet i Sollentuna har man ett mycket bra och nära samarbete med branschen. Deras ledningsgrupper har representanter från måleribranschen med stor erfarenhet av att hitta lämpliga praktikplatser som kan leda till sommarjobb eller anställning efter utbildningens slut. När du tar studenten från programmet kan du arbeta som lärling på ett företag för att sedan nå ditt yrkesbevis.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns genom att läsa specifika kurser.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: