Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri
Yrkesgymnasiet Sollentuna
Om utbildningen
Utbilda dig till målare på Yrkesgymnasiet Sollentuna
Gillar du att arbeta praktiskt och är intresserad av ett jobb som målare i framtiden? Vill du jobba med händerna och gå en utbildning som gör dig redo för arbetslivet efter studenten? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri ett bra program för dig!
Bli målare på Bygg- och anläggningsprogrammet
På inriktningen Måleri utbildar du dig till målare och får lära dig mycket om byggteknik – hur man gör när man bygger, underhåller och reparerar, vilket är kärnan i Bygg- och anläggningsprogrammet. På Yrkesgymnasiet Sollentuna har vi ett mycket bra och nära samarbete med byggbranschen. Deras ledningsgrupper har representanter från måleribranschen med stor erfarenhet av att hitta lämpliga praktikplatser som kan leda till sommarjobb eller anställning efter utbildningens slut.
Körkort
Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.
Efter gymnasiet
Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.
Möjliga yrken
Utbildningen förbereder dig för att jobba som byggnadsarbetare, snickare, murare, betongarbetare, golvläggare eller målare.
Högskolebehörighet
Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byt ut en programfördjupning mot Engelska 6 så får du grundläggande högskolebehörighet.
Fortsatta studier
Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns genom att läsa specifika kurser.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Kontakta skolan
Yrkesgymnasiet Sollentuna

Välkommen till Yrkesgymnasiet Sollentuna!
”Lärarna på Yrkesgymnasiet är bra och snälla. På APL lär jag mig väldigt mycket, till exempel omvårdnad och att ta blodprov. I framtiden vill jag bli sjuksköterska och jobba utomlands.” – Artemis Nikpars, Vård- och omsorgsprogrammet Att alla elever upplever...
Kontaktuppgifter
Yrkesgymnasiet Sollentuna
Det finns inga recensioner än.
För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information