Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Bygg- och anläggningsprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Utbilda dig till målare på Yrkesgymnasiet Sollentuna

Gillar du att arbeta praktiskt och är intresserad av ett jobb som målare i framtiden? Vill du jobba med händerna och gå en utbildning som gör dig redo för arbetslivet efter studenten? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri ett bra program för dig!

Bli målare på Bygg- och anläggningsprogrammet

På inriktningen Måleri utbildar du dig till målare och får lära dig mycket om byggteknik – hur man gör när man bygger, underhåller och reparerar, vilket är kärnan i Bygg- och anläggningsprogrammet. På Yrkesgymnasiet Sollentuna har vi ett mycket bra och nära samarbete med byggbranschen. Deras ledningsgrupper har representanter från måleribranschen med stor erfarenhet av att hitta lämpliga praktikplatser som kan leda till sommarjobb eller anställning efter utbildningens slut.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Möjliga yrken

Utbildningen förbereder dig för att jobba som byggnadsarbetare, snickare, murare, betongarbetare, golvläggare eller målare.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byt ut en programfördjupning mot Engelska 6 så får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns genom att läsa specifika kurser.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Välkommen till Yrkesgymnasiet Sollentuna!

”Lärarna på Yrkesgymnasiet är bra och snälla. På APL lär jag mig väldigt mycket, till exempel omvårdnad och att ta blodprov. I framtiden vill jag bli sjuksköterska och jobba utomlands.” – Artemis Nikpars, Vård- och omsorgsprogrammet  Att alla elever upplever...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information