Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Sollentuna

Utbilda dig till byggnadsarbetare på Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Sollentuna. Det här programmet passar dig som vill läsa ett gymnasieprogram där du får arbeta mycket praktiskt och lära dig bygga, renovera och måla. 

En modern utbildning som utbildar dig till byggnadsarbetare

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du som elev en modern byggutbildning anpassad till det som är aktuellt inom branschen idag. I och med den omfattande praktiken (mer än halva gymnasietiden) får du viktig branscherfarenhet och möjlighet att knyta nyttiga företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb efter gymnasiet. Under utbildningen övar du också företagande och entreprenörskap. Bäst av allt är att du utifrån dina intressen kan forma din utbildning själv: snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare. Vad passar du bäst som? Valet är ditt.

Körkort

B-körkort är allt som oftast ett krav för att du ska kunna få jobb inom byggbranschen. Yrkesgymnasiet i Sollentuna erbjuder därför varje elev ett startpaket för körkort. 

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Välkommen till Yrkesgymnasiet Sollentuna!

”Lärarna på Yrkesgymnasiet är bra och snälla. På APL lär jag mig väldigt mycket, till exempel omvårdnad och att ta blodprov. I framtiden vill jag bli sjuksköterska och jobba utomlands.” – Artemis Nikpars, Vård- och omsorgsprogrammet  Att alla elever upplever...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information