Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad i Sollentuna

Utbilda dig till byggnadsarbetare på Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet i Sollentuna. Det här programmet passar dig som vill läsa ett gymnasieprogram där du får arbeta praktiskt och lära dig bygga, renovera och måla olika byggnader. 

En modern utbildning som utbildar dig till byggnadsarbetare

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Sollentuna får du som elev en modern byggutbildning som matchar det som är aktuellt inom branschen idag. I och med den långa praktikperioden får du viktig branscherfarenhet och möjlighet att knyta nyttiga företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb. Bäst av allt är att du utifrån dina intressen kan forma din utbildning själv: målare, snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare. Vad passar du bäst som?

B-körkort är allt som oftast ett krav för att du ska kunna få jobb inom branschen.­ Yrkesgymnasiet i Sollentuna erbjuder därför varje elev ett startpaket för körkort. Under utbildningen övar du också företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 6 800 timmar. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med minst E i alla ämnen får du tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Alla gymnasielärlingar som uppnått färdig utbildningstid får ett yrkesbevis. Bygg- och anläggningsprogrammet förbereder dig att jobba som byggnadsarbetare, snickare, murare, betongarbetare, golvläggare eller målare.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information