Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Utbilda dig till undersköterska på Yrkesgymnasiet Skellefteå

På Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Skellefteå får du grundläggande kunskaper inom hälso- och sjukvård samt goda förberedelser för jobb som undersköterska. Utbildningen passar dig som är intresserad av hur människor fungerar och vill jobba med att hjälpa människor i ditt framtida yrkesliv.

Studera människan

Under programmets gång får du bland annat kunskaper inom sociologi, psykologi, omvårdnadsvetenskap, medicin och pedagogik. På utbildningen får du en bra grund för att studera vidare till yrken som ambulansförare, sjuksköterska, sjukgymnast, socionom och naprapat. Du får även lära dig bemöta människor med olika slags behov.

Ett B-körkort gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Vård- och omsorgsprogrammet ett startpaket för körkort.

Möjliga yrken efter gymnasiet

Efter att ha gått Vård- och omsorgsprogrammet är du direkt anställningsbar som undersköterska. Andra möjliga yrken efter din gymnasieutbildning är jobb inom exempelvis öppenvård, psykiatrisk vård, hemsjukvård, barnsjukvård, hemtjänst eller akutsjukvård. Du kan även arbeta inom förebyggande hälsa eller på särskilda boenden för funktionshindrade och äldre.

Högskolebehörighet

Du har möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet genom att välja att läsa Svenska 3 (100 poäng) som en av de kurser du läser som individuellt val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå – ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

“Jag valde frisörprogrammet på Yrkesgymnasiet för att det är en lärlingsutbildning med 50% praktik på salongen och 50% på skolan.” – Felicia Westermark, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Skellefteå är en liten skola där alla elever blir sedda och uppmuntrade. Målet med skolan är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information