Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Vård- och omsorgsprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet – Utbildning till undersköterska

På Vård- och omsorgsprogrammet vid Yrkesgymnasiet Skellefteå får du grundläggande kunskaper inom området hälso- och sjukvård och förberedelse för jobb som undersköterska. Utbildningen passar dig som är intresserad av hur människor fungerar och vill jobba med en så betydelsefull sak som att hjälpa människor i ditt framtida yrkesliv.

Studera människan

Under programmets gång får du möjlighet att studera människan ur flera olika synvinklar. Du får bland annat kunskaper inom sociologi, psykologi, omvårdnadsvetenskap, medicin och pedagogik. På utbildningen får du en bra grund för att studera vidare till yrken som ambulansförare, sjuksköterska, sjukgymnast, socionom och naprapat. Du får även lära dig mer om att bemöta människor med olika slags behov. Yrkesgymnasiet erbjuder också dig som elev ett startpaket för körkort. Detta gör dig mer anställningsbar och är därför en stor fördel för dig.

Möjliga yrken efter gymnasiet

Efter att ha gått Vård- och omsorgsprogrammet är du direkt anställningsbar som undersköterska. Andra möjliga yrken efter din gymnasieutbildning förutom undersköterska är att arbeta inom exempelvis öppenvård, psykiatrisk vård, hemsjukvård, barnsjukvård, hemtjänst eller akutsjukvård. Du kan även arbeta inom förebyggande hälsa eller på särskilda boenden för funktionshindrade och äldre.

Högskolebehörighet

Du har möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet genom att välja att läsa Svenska 3 (100p) som en av de kurser du läser som Individuellt val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård och medicin från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: