Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Introduktionsprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Introduktionsprogram – om du inte är behörig till gymnasiet

Är du inte behörig till gymnasiet så passar Introduktionsprogram bra för dig. På Yrkesgymnasiet Skellefteå kan du gå antingen Yrkesintroduktion eller Programinriktat val.

Undervisning som är anpassad efter dig

På Yrkesgymnasiet Skellefteå kan du om du nästan är behörig till gymnasiet börja med att läsa ett introduktionsprogram för att därefter påbörja en yrkesutbildning. Det finns ett stort urval av kurser och du kan läsa flera olika grundämnen. Du får en sammanhållen skoldag och stöd med att strukturera dina studier. Skolans engagerade och duktiga lärare finns alltid till hands för dig och du får en egen mentor som stöttar dig under hela din utbildning. På det här sättet får du undervisning som är anpassad efter dig och du har hela tiden full koll på hur du ligger till och vad du behöver göra för att nå de mål och betyg du har satt upp.

Du kan läsa om de olika introduktionsprogrammen nedanför:

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till det föregående alternativet är Yrkesintroduktion ett bra val. Syftet med Yrkesintroduktion är att du ska kunna få jobb eller kunna börja på ett av Yrkesgymnasiets program. Du får kombinera dina studier i skolan med att praktisera på en arbetsplats eller att arbeta i praktiklokalen. Stora delar av din undervisning är ämnesintegrerad, vilket betyder att hänsyn tas till dina intressen och vad du redan kan när uppgifterna utformas. Beroende på vilket yrke du är intresserad av kan Yrkesintroduktionen skilja sig något, men vanligt upplägg är att du har skolarbete i två dagar och praktik i tre dagar.

Ansökan till introduktionsprogram

Programinriktat individuellt val och Preparandutbildning söker du via kommunens gymnasieantagning precis som du söker alla andra program. För mer information om hur du söker Yrkesintroduktion kan du kontakta skolan genom formuläret här på sidan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: