Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Fordons- och transportprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil - Utbilda dig till Fordonstekniker

Är du intresserad av saker som rullar och framtiden? På Fordons- och transportprogrammet har du möjlighet att utbilda dig inom det område du är intresserad av. Utbildningen i Fordonsteknik är ett utmärkt val för dig som tycker om bilar och modern teknik.

Modern utbildning till fordonstekniker

På Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet får du lära dig om den framtida utveckling som kommer ske i fordonsbranschen. Det är en modern utbildning som ger dig kunskap underhåll, service, elektronik, motor- och fordonsteknik. Du får även lära dig om kundbemötande, då det är viktigt i jobbet som både tekniker och mekaniker. Andra delar som ingår är försäljning, social kompetens och servicekänsla. En annan värdefull sak med utbildningen är att du blir erbjuden ett startpaket för körkort av skolan. Detta är väldigt användbart då du behöver ha B-körkort för de flesta jobb som fordonstekniker.

Jobb efter gymnasiet

Efter att ha gått utbildningen är du anställningsbar som fordonstekniker och det finns goda möjligheter till jobb inom detta yrke. Möjliga jobb efter gymnasiet är exempelvis tekniker, bilelektriker, mekaniker, kundmottagare, reservdelsspecialist, bilplåtslagare och däckmontör.

Högskolebehörighet

Det finns möjlighet för dig att få grundläggande behörighet till högskolan på programmet. Du måste då välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val och utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: