Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
El- och energiprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik – Utbilda dig till Elektriker

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik passar dig som gillar teknik, variation och att ha många valmöjligheter. I branschen kan du jobba med data-, TV- och eldistributionsnät, elanläggningar eller specialisera dig på larm och hissar.

Internationell utbildning med säkerhetstänk

På El- och energiprogrammet får du lära dig att bli en medveten och professionell elektriker. Du får kunskap om de verktyg som är bra att använda samt vilka material du ska jobba med. Planering och utvärdering av arbetet ingår också som en del i utbildningen. Under utbildningen får du kunskap om teknologi och arbetsmiljö även ur ett internationellt perspektiv, vilket gör att jobba över i princip hela världen efter gymnasiet. Speciellt blir du attraktiv på arbetsmarknaden eftersom svensk utbildning anses innehålla ett högt säkerhetstänk.

Möjlighet att ta körkort

Du får också träna upp din kreativitet, serviceförmåga, entreprenörskap och att kunna jobba i och leda olika projekt. För att få arbete som elektriker är B-körkort ofta ett krav. Yrkesgymnasiet ger därför sina elever möjlighet att ta körkort under gymnasietiden genom ett startpaket för körkort.

Jobb som lärling

Efter din utbildning kan du börja jobba som lärling. Lärlingstiden är 1 600 timmar, vilket motsvarar ett år. För att du ska kunna bli anställd som lärling måste du ha:

• Minst betyg E i alla ämnen

• Godkänt på gymnasiearbetet

• Blivit godkänd på elsäkerhetsprovet

Högskolebehörig

Om du väljer Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val och utökar din studieplan genom att läsa Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskola.

Möjliga framtida yrken

På El- och energiprogrammet blir du förberedd för jobb som elektriker inom eldistribution eller installation. Du kan också jobba som larmtekniker, hisstekniker och nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: