Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och vill skapa något som håller. Du får lära dig att måla, bygga och renovera under utbildningens gång. Inriktningen Måleri på programmet förbereder dig för jobb som målare i framtiden.

Modern utbildning inom måleri

Du som väljer att gå Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet får läsa en modern byggutbildning som utformas för att matcha vad som är aktuellt inom branschen. På programmet får du värdefull branscherfarenhet och kontakter på företag, vilket underlättar när du ska söka jobb i framtiden. Vad är du mest intresserad av? Att bli målare, murare, snickare, golvläggare eller betongarbetare? Du har här möjlighet att forma utbildningen utifrån dina intressen.

B-körkort är ofta krav för att jobba i branschen och därför vill Yrkesgymnasiet underlätta detta för dig och erbjuda dig som elev ett startpaket för att ta körkort. På programmet får du också lära dig mer om entreprenörskap och företagande.

Jobba som lärling efter gymnasiet

När du har gått inriktning Måleri kan du börja jobba som lärling efter din gymnasietid. Efter att ha gått tre år på Yrkesgymnasiet och du har fått minst E som betyg i alla ämnen kan du tillgodoräkna dig 3000 timmar.

Bli högskolebehörig

För dig som vill få högskolebehörighet under din gymnasieutbildning gäller det att du väljer Svenska 2 och Svenska 3 inom ramen för ditt individuella val samt utökar din studieplan med Engelska 6 (100p).

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: