Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-17

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och vill skapa något som håller. På utbildningen får du lära dig att måla, bygga och renovera. Programmets inriktning Måleri förbereder dig för en karriär som målare.

Modern utbildning inom måleri

Du som väljer att gå Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet får läsa en modern byggutbildning som utformas enligt vad som är aktuellt inom branschen just nu. På programmet får du värdefull branscherfarenhet och kontakter på företag, inte minst eftersom du tillbringar mer än halva gymnasietiden på praktik. Detta ökar dina chanser att få jobb efter gymnasiet markant.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom byggbranschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.

Jobba som lärling efter gymnasiet

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Högskolebehörighet

Vill du bli högskolebehörig? Välj Svenska 2 och Svenska 3 i det individuella valet samt utöka din studieplan med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå – ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att det är en liten skola med bra gemenskap där du lär känna alla.” – Ella Johansson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Skellefteå är en liten skola där alla elever blir sedda och uppmuntrade. Målet med skolan är att...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Risbergsgatan 4
931 36 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information