Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Vård- och omsorgsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet – för dig som vill bli undersköterska

Vård- och omsorgsprogrammet är ett bra val för dig som vill jobba med något betydelsefullt i framtiden och hjälpa människor. På Yrkesgymnasiet Skarpnäck utbildar du dig till undersköterska under din gymnasietid samt får grundläggande kunskaper inom sjuk- och hälsovård.

Studera människan

På utbildningen får du lära dig mer om människan och får kunskap inom områden som sociologi, psykologi, omvårdnadsvetenskap, pedagogik och medicin. Efter att ha läst Vård- och omsorgsprogrammet vid Yrkesgymnasiet har du en bra grund för att läsa vidare till sjukgymnast, sjuksköterska, ambulansförare, socionom eller naprapat. Du får också kunskap om att bemöta olika människor på olika sätt. Direkt efter studenten är du anställningsbar som undersköterska. Du blir mer attraktiv på jobbmarknaden om du har ett B-körkort, så därför erbjuder skolan dig startpaket för att ta körkort.

Möjliga yrken

Efter programmet kan du bli undersköterska, jobba inom akutsjukvård, psykiatrisk vård, öppenvård, hemsjukvård, barnsjukvård, hemtjänst och på särskilda boenden för äldre och funktionshindrade. Även inom förebyggande hälsa.

Högskolebehörighet

Läs Svenska 3 som en av kurserna i ditt individuella val för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: