Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Yrkesgymnasiet

Är du inte behörig att söka till gymnasiet? Då passar det bra för dig att välja att gå introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet Skarpnäck. Här får du hjälp att läsa de ämnen du behöver för att få den behörighet du vill ha.

Upplägget på Introduktionsprogram

På Yrkesgymnasiet Skarpnäck kan du om du inte är behörig att söka till gymnasiet läsa ett av skolans introduktionsprogram för att sedan börja på en yrkesutbildning. Du får läsa flera grundämnen och det finns även många andra kurser att välja på. På Yrkesgymnasiet får du sammanhållen skoldag och hjälp och stöd med att strukturera upp dina studier. Skolans lärare är väldigt duktiga och engagerade och finns där som stöd för dig när du behöver det.  Dessutom får du en egen mentor som finns där för dig under hela utbildningen. Detta gör att du får undervisning som är anpassad efter just dig och du har tydligt klart för dig vad som gäller för att du ska kunna uppnå dina mål och de betyg du vill ha.

Dessa två Introduktionsprogram ges på Yrkesgymnasiet:

Programinriktat val

Det här programmet passar dig som är nästan behörig. På Programinriktat val går du i samma klass som de elever som har valt ett ordinarie program samtidigt som du studerar de ämnen som du saknar från grundskolan. Detta gör att du blir klar inom endast ett fåtal månader. För att kunna antas på programmet måste du vara godkänd i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt i minst fyra ämnen till eller i engelska, matematik samt i tre ämnen till.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion passar dig som inte är behörig till Programinriktat individuellt val. Målet med att gå Yrkesintroduktion är att du ska kunna komma in på något av Yrkesgymnasiets program eller få ett jobb. På utbildningen får du kombinera studier i skolan med att göra praktik, APL, på ett företag eller att arbeta i skolans praktiklokal. Mycket av undervisningen är ämnesintegrerad och tar hänsyn till vad du redan kan och vad du är intresserad av när uppgifterna för dig utformas. Yrkesintroduktionen är ofta upplagd så att du går i skolan två dagar och gör praktik tre dagar.

Ansökan

För att söka Programinriktat individuellt val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som andra gymnasieprogram. För information om hur du söker Yrkesintroduktion är du välkommen att kontakta skolan här nedanför.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: