Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
2023-05-08

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet

Är du inte behörig att söka till gymnasiet? Ingen fara, vi har en lösning för dig! Genom att gå Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet Skarpnäck får du hjälp att läsa de ämnen du behöver för att få den behörighet du vill ha.

Upplägget på Introduktionsprogrammet

På Yrkesgymnasiet Skarpnäck kan du som inte är behörig att söka till gymnasiet läsa ett av skolans introduktionsprogram för att sedan påbörja en yrkesutbildning. På Yrkesgymnasiet får du en sammanhållen skoldag samt hjälp och stöd med att strukturera upp dina studier. Skolans duktiga och engagerade lärare finns där för dig när du behöver det. Dessutom får du en egen mentor som du träffar regelbundet och som stöttar, uppmuntrar och hjälper dig med dina studier. Detta gör att du får undervisning som är anpassad efter just dig och du kan hålla koll på hur du ligger till med dina studier samt vad som krävs av dig för att uppnå dina mål och de betyg du vill ha.

Dessa två introduktionsprogram ges på Yrkesgymnasiet Skarpnäck:

Programinriktat val

Det här programmet passar dig som saknar godkända betyg i enbart några ämnen, och alltså nästan är gymnasiebehörig. På Programinriktat val går du i samma klass som de elever som har valt ett ordinarie program samtidigt som du studerar de ämnen som du saknar från grundskolan. Målet är att du så snabbt som möjligt ska bli behörig till programmet. På Yrkesgymnasiet erbjuder vi dessutom en lärlingsliknande utbildning på det programinriktade valet, vilket betyder att du kommer att få ha APL (praktik) under mer än hälften av din studietid.

För att vara behörig till Programinriktat val krävs godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Utöver det behöver du ha antingen:

  • Godkända betyg i matematik och engelska samt tre andra ämnen.
  • Godkända betyg i matematik eller engelska samt fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion passar dig som inte är behörig till Programinriktat val. Målet med Yrkesintroduktion är att du ska kunna komma in på ett yrkesprogram eller få jobb. På utbildningen får du kombinera studier i skolan med att göra praktik (APL) på ett företag eller arbeta i skolans praktiklokal. En stor del av undervisningen är ämnesintegrerad och tar hänsyn till vad du kan och vad du är intresserad av. Yrkesintroduktionen är ofta uppbyggd så att du går i skolan två dagar i veckan och har praktik tre dagar i veckan.

Ansökan

För att söka Programinriktat val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som andra gymnasieprogram. För information om hur du söker Yrkesintroduktion är du välkommen att kontakta skolan genom intresseanmälningsformuläret här nedanför.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information