Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Bli hotellreceptionist på Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Vill du ha ett yrke där du får möta olika människor? Gillar du att ha många bollar i luften och har ett intresse för främmande kulturer och traditioner? Då är Hotell- och turismprogrammet ett bra val för dig. Programmet passar dig som vill arbeta inom turism-, rese- och hotellnäringen i framtiden.

På Yrkesgymnasiet får du kunskaper inom marknadsföring, service, kundbemötande och insikt i branschens olika delar. Hotell- och turismnäringen innehåller ofta varierande arbetsuppgifter och du möter nya utmaningar dagligen. Yrkesgymnasiet ger dig chansen att tillbringa mer än halva studietiden ute på riktiga arbetsplatser, vilket gör att lär du dig branschen från grunden och kan knyta nyttiga kontakter inför arbetslivet.

Utbildningsresa

Tillsammans med dina kurskamrater får du resa till ett annat land för att jämföra dina kunskaper mot en internationell marknad. Hur fungerar rese- och turismnäringen i det landet?

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som hotellreceptionist direkt efter din utbildning. Om du i stället vill plugga vidare efter gymnasiet måste du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val. Du får då grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Flinken
Jag går utbildningen nu och rekommenderar den till alla. Fantastiska lärare!
Nöjd elev
Jag har aldrig varit så imponerad av lärare som verkligen bryr sig om alla elever. Skolan är liten och mysig och vi har bästa personalen!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information