Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
2023-05-08

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Skarpnäck

På Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet i Skarpnäck kan du utbilda dig till fordonstekniker. Om du är intresserad av allt som rullar och av framtidens teknik så är detta en gymnasieutbildning som passar som handen i handsken med dina intressen.

Modern utbildning om fordon

Under utbildningen får du lära dig om fordonsbranschens framtid och utveckling, motor- och fordonsteknik, elektronik, underhåll samt service. Att bemöta kunder på ett bra sätt är viktigt i jobbet som mekaniker och tekniker, och även detta får du naturligtvis öva på under gymnasiet. Andra inslag i utbildningen är servicekänsla, försäljning och social kompetens.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på fordons- och transportprogrammet ett startpaket för körkort.

Jobb efter gymnasiet

Efter gymnasieutbildningen är du direkt anställningsbar som fordonstekniker. Möjligheterna till jobb är goda. Efter genomförd utbildning på Fordons- och transportprogrammet kan du arbeta som exempelvis tekniker, mekaniker, bilelektriker, reservdelsspecialist, kundmottagare, däckmontör och bilplåtslagare.

Högskolebehörighet

Om du vill få grundläggande behörighet till högskolan får du se till att välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information