Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
El- och energiprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Gillar du spänning och energifyllda uppdrag? Är du en sådan som får kraft av variation? Attraheras du av stora valmöjligheter och teknik? I så fall är Yrkesgymnasiets El- och energiprogram något för dig.

Bli en elektriker 

På El- och energiprogrammet får du alla förutsättningar för att bli en medveten och professionell elektriker. Skolan ger dig träning i att göra självständiga val gällande saker som att välja material och verktyg när du utför ett jobb. Du får även kunskap i att planera och utvärdera arbeten. Dessutom får du kännedom om hur teknologi och arbetsmiljö fungerar internationellt, du förbereds att kunna jobba nästan var som helst i världen.

Du får också träna upp din kreativitet, serviceförmåga, entreprenörskap och att leda såväl som arbeta i projekt. Eftersom B-körkort i princip är ett krav för de flesta jobb inom branschen erbjuder Yrkesgymnasiet dig ett startpaket för att ta körkort.

Lärling

Efter din gymnasieutbildning kan du börja jobba som lärling. Lärlingstiden är på 1 600 timmar (ett år). För att du ska kunna bli anställd som lärling måste du ha:

• Minst E i alla ämnen
• Godkänt på gymnasiearbetet
• Godkänt resultat på elsäkerhetsprovet

Bli högskolebehörig

För dig som vill bli högskolebehörig under din gymnasieutbildning är det möjligt genom att välja vissa kurser. För att uppnå grundläggande behörighet till högskolan får du se till att läsa Svenska 2 och Svenska 3 som Individuellt val och utöka studieplanen så att du läser Engelska 6 (100p).

Elektriker efter gymnasiet

Först och främst ger utbildningen dig kunskap och förberedelse för att bli elektriker inom installation eller eldistribution. Du kan också arbeta bland annat som larmtekniker, nätverkstekniker och hisstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: