Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning målare

Tillhör du dem som förnyar, förbättrar och sätter färg på tillvaron? Gillar du att arbeta praktiskt? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet - inriktning målare på Yrkesgymnasiet. Här får du lära dig att skapa något som håller och vara del av en färgstark miljö.

Måleriutbildning och startpaket för körkort

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet är modern och ger dig kunskaper som är aktuella i branschen just nu. Du ökar dina möjligheter att få jobb genom att få erfarenhet från rätt bransch och genom att du knyter kontakter med företag.

B-körkort är många gånger ett krav för att kunna få ett arbete inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev ett startpaket för körkort. Under programmets gång övar du också dina kunskaper om företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

När du har gått gymnasieutbildningen i måleri har du möjlighet att börja jobba som lärling. Lärlingstiden är på 6800 timmar och när du har gått dina tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig 2800 timmar. Detta är förutsatt att du har minst betyget E i alla ämnen. När du har gått Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd för jobb som murare, betongarbetare, snickare, byggnadsarbetare, golvläggare eller målare.

Bli högskolebehörig

För att få grundläggande behörighet till högskolan så måste du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val och utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: