Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bli målare på Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Tillhör du dem som förnyar, förbättrar och sätter färg på tillvaron? Gillar du att arbeta praktiskt? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning målare på Yrkesgymnasiet. Här får du lära dig att skapa något som håller och vara del av en färgstark miljö.

Modern måleriutbildning

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet är modern och ger dig kunskaper som är aktuella i branschen just nu. Tack vare det faktum att du spenderar mer än halva gymnasietiden på praktik får du erfarenheter från branschen samt möjlighet att knyta kontakter inför arbetslivet, vilket ökar du dina möjligheter att få jobb markant.

Körkort

B-körkort är många gånger ett krav för att få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev ett startpaket för körkort. Under programmets gång övar du också dina kunskaper om företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Y
25 aug 2021
Bra skola

Bra lärare som bryr sig om att man ska lyckas men ledningen däremot är ignorant och väldigt otrevlig, hälsar inte ens på eleverna.

Sponsrad