Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning byggnadsarbetare

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du arbeta praktiskt och lära dig allt om att bygga, måla och renovera. 

Utbildning till byggnadsarbetare

När du läser Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning inom bygg som är upplagd för att ge dig kunskaper som är aktuella med vad som gäller i branschen just nu. Under programmets gång får du både viktig branscherfarenhet såväl som kontakter på företag, vilket ökar dina möjligheter att få jobb. Baserat på dina intressen har du möjlighet att forma en utbildning som passar dig så bra som möjligt. Inrikta dig mot snickare, målare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

B-körkort är många gånger ett krav för att kunna få ett arbete inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev ett startpaket för körkort. Under programmets gång övar du också dina kunskaper om företagande och entreprenörskap.

Lärling efter gymnasiet

Lärlingstiden är 6800 timmar. När du har gått ut programmet kan du börja jobba som lärling. Om du går dina tre år på Bygg- och anläggningsprogrammet och får minst betyget E i alla skolämnen får du tillgodoräkna dig 2800 timmar. De gymnasielärlingar som har uppnått en färdig utbildningstid får ett yrkesbevis. Efter utbildningen är du redo att jobba som byggnadsarbetare, murare, snickare, golvläggare, betongarbetare eller målare.

Så här gör du för att bli högskolebehörig

Väljer du att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utökar din studieplan med Engelska 6, 100p, så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: