Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet
Inga recensioner än

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bli husbyggare på Yrkesgymnasiet Skarpnäck

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Skarpnäck får du arbeta praktiskt och lära dig allt om att bygga, måla och renovera. Det är helt enkelt mindre snack, mer verkstad.

Utbildning till byggnadsarbetare

När du läser Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad får du en modern utbildning inom bygg som är anpassad enligt vad som gäller i branschen just nu. Under programmets gång, inte minst tack vare det faktum att mer än halva studietiden sker på praktik ute på en arbetsplats, får du såväl viktig branscherfarenhet som ovärderliga kontakter, vilket ökar dina möjligheter att få jobb. Baserat på dina intressen har du möjlighet att forma en utbildning som passar dig så bra som möjligt. Inrikta dig mot snickare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

Körkort

B-körkort är många gånger ett krav för att kunna få ett arbete inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev ett startpaket för körkort. Under programmets gång övar du också dina kunskaper i bland annat entreprenörskap.

Lärling efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis. 

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Sponsrad