Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
VVS- och fastighetsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet – för dig som vill jobba med VVS

Välj VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS på Yrkesgymnasiet Örebro om du är intresserad av att jobba inom VVS-branschen. Efter din utbildning kan du bli rörmontör som installerar rör och system.

Modern VVS-utbildning på Yrkesgymnasiet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du värdefulla erfarenheter från branschen och kontakter med företag. Du får lära dig att utföra och underhålla VVS-installationer från grunden. Dessutom utvecklas dina kunskaper om system, processer och material när det gäller VVS-installationer. På programmet tränar du också upp serviceförmåga, entreprenörskap, kreativitet och att kunna jobba i såväl som leda projekt.

Eftersom B-körkort oftast är ett krav för att få jobb som VVS-rörmontör erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för att ta körkort.

Lärling efter gymnasiet

Du måste ha lägst betyget E i yrkesämnena samt i matematik, engelska och svenska för att kunna få jobb som lärling. Möjligheterna att få jobb som rörmontör är goda.

Högskolebehörighet

Läs Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Välj Yrkesgymnasiet Örebro!

Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola med stort hjärta där alla är välkomna. Här skapas möjlighet för eleverna att utveckla en beredskap för att förstå och leva i ett samhälle präglat av mångfald på alla plan, samtidigt som de utbildar...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: