Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
VVS- och fastighetsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet – för dig som vill jobba med VVS

Välj VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS på Yrkesgymnasiet Örebro om du är intresserad av att jobba inom VVS-branschen. Efter din utbildning kan du bli rörmontör som installerar rör och system.

Modern VVS-utbildning på Yrkesgymnasiet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du värdefulla erfarenheter från branschen och kontakter med företag. Du får lära dig att utföra och underhålla VVS-installationer från grunden. Dessutom utvecklas dina kunskaper om system, processer och material när det gäller VVS-installationer. På programmet tränar du också upp serviceförmåga, entreprenörskap, kreativitet och att kunna jobba i såväl som leda projekt.

Eftersom B-körkort oftast är ett krav för att få jobb som VVS-rörmontör erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för att ta körkort.

Lärling efter gymnasiet

Du måste ha lägst betyget E i yrkesämnena samt i matematik, engelska och svenska för att kunna få jobb som lärling. Möjligheterna att få jobb som rörmontör är goda.

Högskolebehörighet

Läs Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro

“Mitt mål är att bli byggnadsingenjör. På YG kan jag dels få en yrkesutbildning så att jag kan finansiera min vidare studier, en inblick i byggkonsten från grunden men också all särskild behörighet som krävs för att kunna läsa till...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: